Suomalainen riista on lihoista kiinnostavinta, sanoo kokki Henri Alén

Riistalle ominaista metsäistä aromia ei muualta löydä. Kokille riista on juhlaruokaa.

Jos ystäväpiiriisi kuuluu metsästäjiä, hirvenliha on varmasti tuttua sinulle.
Vähärasvainen hirvenliha on maultaan yksi parhaista jauhetuista lihoista.

Kokeile siitä vaikkapa lindströminpihvin tyyppistä helppoa ja nopeaa pihviä. Se sopii hyvin vaikka hampurilaisten täytteeksi.

Peuranfileestä syntyy hyvä tarjottava vaikka illallisille.

Suolattu, kohmeisena ohuesti viipaloitu riista on helppo esivalmistella hyvissä ajoin ennen illallista, ja kirpeästä mustaherukkakastikkeesta riittää potkua taittamaan riistan maku.

Kaverikseen se ei tarvitse kun hieman salaattia ja hyvää seuraa.

Helpoiten riistan makuun pääsee kaupasta saatavilla leikkeillä ja palvilihoilla. Piiraan salaisuus on se, että juurekset kuullotetaan huolellisesti, jolloin leivonnaisesta tulee hieman suolaisen makea.

Jos saatavilla on jauhettua riistaa, myös se sopii hyvin piiraan täytteeksi. Pikkelöity puolukka ja nauris lisukkeina antavat hapokkuutta piiraalle, ja niitä kannattaa tehdä kerralla enemmän.

Niihin nimittäin tulee himo.

Lähde: Suomalainen riista on lihoista kiinnostavinta, sanoo kokki Henri Alén – Ruoka – Helsingin Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.