Valitse riistalle oikea viini

Maanläheisen makuinen riistaliha kaipaa rinnalleen syksyistä ja luonteeltaan hieman villiä viiniä.

Ei sovi unohtaa, että lisukkeet, kastikkeet ja itse riistan valmistustapa vaikuttavat merkittävästi ruokaan sointuvan viinin valintaan.

Riistasta riippuen valitaan joko vähintään keskitäyteläistä, marjaan tai hedelmään nojaavaa, herkempää viinikumppania ja voimakkaammille riistalihoille sovitellaan makupariksi isompia, pippurisempia ja täyteläisiä punaviinejä.

Herkemmän makuisten riistalintujen, kuten sorsan, partnerina toimivat hienosti marjaiset, samettiset Pinot Noir -rypäleiset viinit. Lempeimmät metsälinnut, kuten esimerkiksi pyy, ovat vain hieman kanaa voimakkaampia, joten niiden kanssa istuu myös runsasmakuinen, jopa tamminen valkoviini. Jäniksen lihalle voi myös sovitella eleganttia valkoista tai maistella jotain hieman mausteisempaa punaista.

Hirvipadalle sopii kehittynyt ja voimakas punaviini.

Herkullinen hirvenliha on naudan kaltainen ja se kestää voimakkaan, kehittyneen punaviinin, kuten perinteiset ranskalaiset viinit Bordeauxista sekä Bourgonesta, pippuriset syrah-viinit sekä Italian tanniiniset nebbiolot.

Poron maku on lempeämpi, joskin myös metsäisen riistainen. Oiva valinta tälle herkulliselle lihalle on luonteikas Pinot Noir.

Katso vinkkejä laadukkaisiin riistaviineihin Jotain maukasta -blogista sekä tutustu muihin riistaisiin resepteihin, kuten mehevään hirvipaistiin, pitkään hauduteltuun hirvipataan, herkullisiin hirvenlihapulliin tai juhlaviin poroblineihin.

Lähde: Valitse riistalle oikea viini | Viinikellari | Iltalehti.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.