Päivittäinen arkisto: 19.12.2018

Valkohäntäpeura on riski liikenteessä — kanta on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa

Koko Suomen valkohäntäpeurakanta on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa ja jatkaa edelleen voimakasta kasvuaan. Vahvin peurakanta sijoittuu maan lounaisosiin. Peurat ruokailevat tavallisesti varhain aamulla ja uudestaan illalla, jolloin ruokailu jatkuu pitkään yöhön asti. Peurat liikkuvat ravintopaikalta toiselle useita kertoja vuorokaudessa, mikä lisää … Lue loppuun

Kategoria(t): Riistanhoito | Avainsanat: , ,

Kokemäenjokilaakson peuratihentymän pyyntiluvista käytetty vajaa puolet

Satakunnan riistakeskusalueella tihein peurakanta on Kokemäenjoen eteläpuolella Sastamalassa ja Punkalaitumella. Tälle alueella myönnetyistä pyyntiluvista on käytetty noin 47 prosenttia. Koko lounaisen Suomen vahvan peurakannan alueella on tavoitteena peurakannan pienentäminen. Satakunnan riistakeskusalueella myönnetyt pyyntiluvat mahdollistavat lähes 11 000 yksilön valkohäntäpeurasaaliin. Edellisellä … Lue loppuun

Kategoria(t): Riistanhoito | Avainsanat: ,

Peura putosi jäihin Puumalassa — Ui pelastajien tekemää railoa pitkin rantaan

Pelastuslaitos sai hälytyksen eläintä pelastamaan Puumalaan lauantaina aamupäivällä. Ryhäläntiellä Kirjosalmessa oli peura pudonnut jäihin noin sadan metrin päässä rannasta. Pelastuslaitoksen ja metsästysseuran yhteistyöllä jäähän tehtiin tuon verran railoa ja peura ui sitä kautta maihin. Eläin oli väsynyt ja kylmissään, mutta … Lue loppuun

Kategoria(t): Riistanhoito | Avainsanat: , , ,

Arktinen susi

Arktisia susia asuu Kanadan arktisilla alueilla ja Pohjois-Grönlannissa. Arktiset sudet eivät pelkää ihmisiä lainkaan, koska niiden elinalueilla ei juuri ole asutusta ja ne usein lähestyvät ihmistä uteliaana. Näissä tilanteissa ne eivät ole koskaan osoittaneet saalistuskäyttäytymistä tai aggressioita. Arktinen susi eli … Lue loppuun

Kategoria(t): Riistanhoito