Metsästysmyönteisyys kasvussa – Tutkimuksessa selvitettiin ihmisten tärkeimpiä tietolähteitä metsästykseen liittyen

Tutkimuksessa selvitettiin ihmisten tärkeimpiä tietolähteitä metsästykseen liittyen. Tärkeimpinä pidettiin sukulaisia ja tuttavia, myös TV oli tärkeä. Mielenkiintoista oli, että vain 16 prosenttia vastaajista ilmoitti, että heillä ei ole mitään kosketuspintaa metsästykseen.

Voisikin sanoa, että jokainen metsästäjä on harrastuksensa tärkein markkinamies ja omalla käytöksellään jokainen vaikuttaa metsästyksen julkikuvaan.

Metsästys ei vaaranna riistakantoja

Riistavaran käyttö mielletään kestäväksi ja yli kaksi kolmasosaa suomalaisista vastasi, että metsästys ei vaaranna riistaeläinkantojamme. Yhtä moni oli sitä mieltä, että metsästäjät noudattavat metsästyksestä annettuja säädöksiä.

Käsityksissä säädöksien noudattamisesta oli selvästi palattu parempaan. Pohjanoteeraus oli vuoden 2013 tutkimus, joka tehtiin heti keväällä paljon julkisuutta saaneen Perhon suden salametsästysjupakan jälkeen.

Metsästysmyönteisyys nousussa

Suhtautuminen metsästykseen on vastoin kaikkia ennustuksia muuttunut myönteisemmäksi.

Ensimmäisen 1986 tehdyn tutkimuksen mukaan myönteisesti metsästykseen suhtautui 48 prosenttia suomalaisista ja kielteisesti suhtautui 31 prosenttia. Uusimmassa tutkimuksessa vastauksista 66 prosenttia oli myönteisiä ja 10 prosenttia kielteisiä.

Lukujen taustalla on monia muuttujia, mutta ne kertovat myös siitä, että suomalainen metsästys kestää julkisen tarkastelun ja täyttää yhteiskunnan sille asettamat eettiset kriteerit; metsästys on vastuullista.

Lähde: Metsästysmyönteisyys kasvussa – suurpetojen salametsästyksen hyväksyntä laskussa

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.