Merikarvian metsästäjät lahjoittivat riistalihaa – Merikarvian kunta juhlii 150-vuotista taivaltaan

Merikarvian metsissä riittää hirviä. Niinpä Merikarvian Metsästysseuran puheenjohtajan Reijo Holmin mieleen juolahti, että yhden kaadetun hirven voisi lahjoittaa Merikarvian kunnalle.

Holmin kunnianhimoinen tavoite oli lisäksi, että sarvipää kaadetaan samana lauantaina, jolloin kunta juhlii 150-vuotista taivaltaan. Niinhän siinä kävi, että metsämiehet onnistuivat hirven kaadossa kyseisen päivän aamuna. Osuman eläimeen sai Juha Pynnönen.

230-kiloinen hirvi kaatui Annalammissa, joka on meidän seuramme aluetta. Lihaa ruhosta tuli 147 kiloa, Holmi kertoi.

Kunnalle lahjoitettu liha oli valmiiksi paloiteltu ja pakattu. Kunnanjohtaja Kimmo Puolitaival oli lahjoituksesta iloisesti yllättynyt.

Tämä on loistava syntymäpäivälahja kunnalle ja paikkakunnan metsästäjiltä hieno ele. Lahjoitus on osoitus siitä yhteisöllisyydestä, joka Merikarvialla vallitsee, kunnanjohtaja tuumasi.

Palvelupäällikkö Ritva Myllyviita kertoi, että lihasta saa paljon ruokaa paikkakunnan vanhuksille, päiväkotilapsille ja koululaisille.

Lahjoituksen ansiosta saamme tarjolle riistaa ja todellista lähiruokaa. Tavallisestihan se ei ole mahdollista. Laskeskelin, että ainakin 600 ruoka-annosta saamme lahjoittamastanne lihasta, Myllyviita kiitteli.

Lisäksi kunnan tarkoituksena on laittaa hirvenlihaa hernekeiton sekaan ja tarjoilla keittoa Monoviikolla jonkin tapahtuman yhteydessä. Tuolloin lihaa pääsevät maistelemaan kaikki kuntalaiset.

Hirvenlihan lahjoitukseen osallistuivat Merikarvian yhteislupaseurat

Merikarvian Metsästysseuran lisäksi ryhmään kuuluvat Alakarvian Metsästysseura, Honkajärven Metsästysseura, Kasalanjoen Metsästysseura, Koittankosken Metsästysseura, Lauttijärven Metsästysseura, Merikarvian Eteläinen Metsästysseura, Merikarvian itäinen Metsästysseura ja Metsän-Veikot.

1

Lähde: Metsästäjät lahjoittivat lihaa | Satakunnan Kansa

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.