Nyt puhuu haulikkoammunnasta koko kansan lajia havitteleva Hokkanen – ”Vasta kun on ampunut itse, tietää mistä siinä on kyse”

Hokkanen ihmettelee näkemyksiä, joissa maailmasta haluttaisiin kieltää kaikki aseet. Samaten hän oudoksuu niitä näkemyksiä, joiden mukaan ampuminen ylipäätään ei aiheuta mitään hyvää.

Jos ajatellaan meidän toimintaamme täällä, niin yhteistyökykyä tämä kehittää välittömästi. Kun paikalle tulee ryhmä tai yksittäinen ihminen, lähtökohta on se että huutoäänestyksellä ei toimita, vaan tehdään kuten ratamestari sanoo.

Keskittyminen kehittyy taas esimerkiksi siinä, kun nostaa aseen, tähtää ja ampuu liikkuvaan kiekkoon.

Ampumista kannattaa kokeilla itse

Vasta sitten tietää, mistä siinä on kyse.

Harrastuksessa Hokkanen näkee muitakin hyviä puolia.

Tässä pääsee alkuun hyvin pienellä rahasummalla. Yhdessä illassa saa kulumaan parikymmentä euroa.

Vastuullisuus on aseiden kanssa konkreettista.

Täällä nollatoleranssi on kirjaimellisesti juurikin sitä. Ihmiset ovat ymmärtäneet asian hyvin – jos polttariporukoissa on ollut ottanutta väkeä, he ovat ilmoittaneet asiasta omatoimisesti ja silloin ei ammuta.

Vastuullisuus näkyy myös viranomaisten suhtautumisessa. Jos rekisteristä löytyy vaikka muutama ylinopeussakko, sekin voi vaikeuttaa aselupien saamista.

Julkisuudessa on ollut joskus esillä niitäkin puheenvuoroja, joissa halutaan kieltää metsästys esimerkiksi eettisyyskysymyksiin viitaten.

Jokainen voi miettiä, paljonko ihmisiä loukkaantuu tai kuolee esimerkiksi hirvikolareissa. Kun metsästäjät harventavat hirvikantaa, siinä ei toimita huvin vuoksi, Hokkanen sanoo.

Lähde: Nyt puhuu haulikkoammunnasta koko kansan lajia havitteleva Hokkanen – ”Vasta kun on ampunut itse, tietää mistä siinä on kyse” | Tamperelainen

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.