Sopiiko metsästys lasten harrastukseksi, vai pitäisikö heitä suojella näkemästä eläinten kuolemaa?

Lasten asioita kommentoivat mielellään aikuiset. Maaseudun Tulevaisuus kaipaa kuuluville myös nuorten omia kokemuksia metsästämisestä.

Kysymys nousi kuumaksi keskustelun aiheeksi, kun Maaseudun Tulevaisuus kertoi Eläinten ystävä -lehden pakinasta, joka tuomitsee metsästyksen sopimattomana harrastuksena lapsille.

Useimmat uutista kommentoineet olivat eri mieltä pakinoitsijan kanssa, mutta puoltajiakin oli. Tämän jutun yhteydessä julkaistusta äänestyksestä voit ilmaista, millä kannalla olet itse.

Oheen on koottu lukijoiden perusteluja ja kokemuksia lapsen metsästämisen puolesta ja sitä vastaan. Kommentit ovat peräisin Maaseudun Tulevaisuuden uutisen Facebook-kommenteista.

Huomion arvoista on, että keskustelussa äänessä ovat olleet aikuiset, eivätkä lapset, joista puhutaan. Julkaisemme mielellämme myös nuorten näkökulmia asiaan – ota yhteyttä, jos olet itse lapsi tai nuori ja haluat kertoa näkemyksesi metsästämisestä. Kerrothan viestissä nimesi ja yhteystietosi.

Julkaisemme kirjoitukset nimimerkillä.

Lapsien metsästysharrastuksen puolesta

Ei metsästystä harrasteta tappamisen kiilto silmissä, vaan saaliin, mahdollisen ruuan toivossa. Se myös opetetaan lapsille.

Eläimille ei saa tuottaa mitään turhaa kärsimystä. Sekin opetetaan lapsille.

Tervejärkinen, metsästystä asianmukaisesti harrastanut aikuinen ihminen osaa taatusti arvioida, lapsi- ja tilannekohtaisesti, mikä hänen seurassaan olevalle lapselle on soveliasta.

Siihen ei sopimatonta karskiutta tarvita, vain asiallisuutta.

Mitä liian monet nykyajan lapset tekevät vapaa-ajallaan?

Tappavat ihmisiä mitä julmimmalla tavalla tietokonepeleissään. Ilman aikuisten valvontaa. Se jos mikä asenne kasvattaa lapsia empatian puutteeseen ja julmuuteen.

Lähde: Sopiiko metsästys lasten harrastukseksi, vai pitäisikö heitä suojella näkemästä eläinten kuolemaa? Äänestä ja kommentoi! – Maaseudun Tulevaisuus

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.