Lenkkeilijä kohtasi karhun Imatran Kymälahdessa — lähin asuinalue puolen kilometrin päässä

Imatralainen Satu Ojalainen törmäsi karhuun syksyisellä iltalenkillä tiistaina Imatran Kymälahdessa. Karhu oli melko lähellä ihmisasutusta, sillä lähimmälle Kymälahden asuinalueelle oli vain noin puoli kilometriä.

Olin lenkillä ja ihan omissa ajatuksissani, kun näin yllättäen karhun hyppäävän lenkkipolulleni.

Matkaa oli noin 30-40 metriä.

Karhu ei huomannut minua. Sen kuono oli maan pinnassa ja osoitti samaan suuntaan, johon olin itsekin menossa, Ojalainen kertoo tapaamisen ensi hetkistä.

Aluksi hän ajatteli mustan eläimen olevan susi tai koira, mutta totuus selvisi lopulta pian.

Itse hyppäsin tien sivuun pusikkoon piiloon ja näin, kuinka metsästä tullut karhu loikkasi ensin ojan pohjalle ja sieltä otti vauhtia ja paineli pellolle.

Eeron majan suuntaan se painoi menemään.

Lyhyen videon kuvannut Ojalainen kertoo soittaneensa veljelleen, jolla on kokemusta karhunmetsästyksestä. Ojalaisen veli opasti sisartaan ottamaan suunnan takaisin kotiin.

Veljeni sanoi, että todennäköisesti karhu ei haistanut minua, koska oli matalapaine ja satoi. Kun olin ottanut puhelimen kameralla videon ja karhu oli mennyt jo kauemmas, uskalsin lopulta jatkaa lenkkiäni alkuperäisen suunnitelman mukaan, Ojalainen kertoi luontokokemuksestaan.

Karhun kohtauspaikka Kymälahdessa on Immalanjärven alueella. Vuoksenniskalle matkaa on vajaat pari kilometriä.

Lähde: Katso video: Lenkkeilijä kohtasi karhun Imatran Kymälahdessa — lähin asuinalue puolen kilometrin päässä – Uutisvuoksi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.