Hämeenlinnan Rengossa susi lopetettiin poliisin määräyksellä

Vaalea naarassusi ammuttiin, koska se vieraili lähes päivittäin pihoilla ja käyttäytyi pelottomasti. Tiistaina illalla puoli kahdeksan maissa ammuttiin aikuinen naarassusi Hämeenlinnan Rengossa.

Susi lopetettiin Rengon sahan takana sijaitsevassa maastossa.

Komisario Rauno Piispa Hämeen poliisista kertoo, että suden lopetuksessa poliisi sai apua.

Riistanhoitoyhdistyksen kanssa on suurriistavirka-apusopimukset eli tehtävä kuuluu poliisille, mutta siihen pyydetään riistanhoitoyhdistyksen apua.

Sutta karkotettu useasti

Kyseinen iso, vaalea eläinyksilö on pyörinyt varsinkin Rengon taajamassa ja sen liepeillä parisen vuotta. Sitä on karkotettu useasti loitommalle rakennetusta ympäristöstä Hämeen poliisilaitoksen päätöksellä.

Viimeisimmät karkotukset on tehty nyt syyskuussa, kertoo komisario Rauno Piispa.

Yksinään liikkunut susi jäi usein kiertelemään tai makaamaan näkösälle ja lähistölle ihmisen kohdatessaan. Susihavaintoja oli tehty 10-tien molemmin puolin, kertoo Piispa.

Ihmiset olivat olleet perunannostossa ja susi makaili toisella puolella tietä. Konemies on ollut töissä kaivinkoneella tai kuorma-automiehet lastauksen yhteydessä, he eivät ole meinanneet uskaltaa tulla kopista ulos.

Tässä on ollut kymmeniä kohtaamisia kahden vuoden aikana.

Pihavierailut lähes päivittäisiä

Viime aikoina suden käyttäytyminen oli muuttunut lajityypillisestä ihmisiä karttelevasta villieläimestä röyhkeämpään suuntaan, kerrotaan Hämeen poliisin tiedotteessa. Susi lähestyi pelottomasti varsinkin lemmikkejään, isojakin koiria, ulkoiluttavia ihmisiä.

Pihavierailut eli käynnit alle 100 metrin päässä asuin- tai tuotantoeläinrakennuksesta olivat tälle yksilölle lähes päivittäisiä, kerrotaan tiedotteessa.

Ihmisen ja suden kohtaamisista on tullut ilmoituksia todella runsaasti, sanoo komisario Piispa.

Käyttäytymisensä vuoksi tätä sutta voitiin pitää perustellusti vaarallisena ihmisten hengelle ja terveydelle, minkä vuoksi susi päätettiin lopettaa. Lopettamismääräys on Rauno Piispan allekirjoittama.

Suden raato on lähetetty Eviralle Ouluun tutkittavaksi.

Lähde: Susi lopetettiin poliisin määräyksellä Hämeenlinnan Rengossa | Yle Uutiset | yle.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.