Ulla hurahti metsäretkeilyyn ja ottaa nyt palkittuja luontokuvia: ”Voin lähteä metsään yöksi vaikka keskellä viikkoa”

Kolme vuotta sitten Ulla Keituri seisoi yksin keskellä pilkkopimeää metsää ja katseli syksyistä tähtitaivasta. Silloin hän ei vielä arvannut, että hetki olisi sysäys suurelle elämänmuutokselle.

Ulla oli lähtenyt kokeilemaan yökuvausta. Kameran lisäksi mukana oli vain koira Kitka, joka toi turvaa metsässä samoilemiseen.

Aluksi pelotti liikkua pimeässä metsässä yksin.

Kaikki muu kuitenkin unohtui heti, kun rupesin kuvaamaan tähtiä – se oli mieletöntä. Tunsin, että voitin itseni, kun uskalsin lähteä.

Ulla muutti Jyväskylään ja oli taas uuden tilanteen edessä. Ensimmäistä kertaa aikoihin hänellä oli vapaa-aikaa, kun tytär alkoi viettää osan viikosta isänsä luona.

Metsään joka viikko

Ulla oli jo lapsena tottunut liikkumaan luonnossa metsästysreissuilla isän kanssa, mutta retkeilystä hänellä ei ollut kokemusta. Ensimmäisen yön yli kestävän reissun hän teki Kangasniemellä Sinivuoren luontopolulla. Hän yöpyi katetussa laavussa yhdessä koiransa kanssa.

En ollut koskaan ollut edes telttaretkellä. Ennen lähtöä tein hieman taustatyötä, ostin kirveen ja makuualustan.

Aamulla luonnon keskellä herätessä fiilis oli mahtava.

Retkeily vei mennessään, ja pian Ulla löysi itsensä metsästä lähes joka viikko. Hän alkoi jakaa retkillä ottamiaan valokuvia Instagramissa ja loi niille tunnisteen #wednesdayisforcamping – keskiviikko on retkeilyä varten.

Aluksi keskiviikko oli viikon ainut arkipäivä, jolloin Mila oli isänsä luona, joten siitä tuli retkipäiväni.

Ulla pitää ajatuksesta, ettei aina tarvitse odottaa viikonloppua, jotta voi retkeillä tai tehdä jotain kivaa.

Arjessakin jaksaa paremmin, kun pääsee keskellä viikkoa luontoon, vaikka edes muutamaksi tunniksi.

Rentoutumista ja univelkaa

Ulla suuntaa useimmiten retkille lähimaastoon, korkeintaan tunnin ajomatkan päähän kotoaan. Sopivia kohteita hän etsii Retkipaikka-sivustolta, Instagramista, tuttujen suositusten perusteella ja suoraan kartalta.

Karttaa tutkimalla löytää joskus paikkoja, joita ei edes löydy netistä.

Yksi hyvin säilyneistä salaisuuksista on Ullan suosikkipaikka Laukaassa, jonka tarkempaa sijaintia hän ei ole paljastanut kenellekään.

Viihdyn luonnossa yksin.

Retkeilen mielelläni sellaisissa paikoissa ja aikoina, jolloin liikkeellä ei ole muita yöpyjiä. Minulle retkeily on ennen kaikkea pään nollaamista.

Metsässä ei pysty murehtimaan mistään, se on mindfulnessia parhaimmillaan.

Vaikka retket rentouttavat, ne aiheuttavat myös univelkaa. Ulla suunnittelee reissunsa kuvaamisen ehdoilla ja on valmis tekemään täydellisen kuvan eteen melkein mitä tahansa.

Jos haluan kuvata sekä auringonlaskun, yötaivaan että auringonnousun, niin eihän siinä välissä ehdi nukkua kuin muutamia tunteja.

Parhaimmillaan vaivannäkö palkitsee. Mieleenpainuvin kokemus on yksi auringonnousu viime kesältä.

Retkeilykipinä on tarttunut myös Milaan, joka täyttää pian neljä. Viime vuonna Ulla lupasi tyttärelleen syntymäpäivälahjaksi yön yli kestävän retken. Parivaljakko suuntasi koleana vappuaattona metsään ja vietti yön teltassa.

Milan kanssa retkeillessään Ulla jättää valokuvaamisen vähemmälle ja keskittyy yhdessäoloon.

Lapsen kanssa retkeily vaatii enemmän valmistautumista, mutta kun varusteet ovat kunnossa, ei edes sää ole este. Tänä talvena Ulla ja Mila kokeilivat ensimmäistä kertaa yöpymistä pakkasessa.

Lähde: Ulla, 31, kävi läpi raskaan eron, hurahti metsäretkeilyyn ja ottaa nyt palkittuja luontokuvia: ”Voin lähteä metsään yöksi vaikka keskellä viikkoa” | Me Naiset

Kategoria(t): Patikointi Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.