Koiranpentu tapettiin tarhassa Nurmijärvellä – ”Vahva epäilys, että tappaja on susi”

Nurmijärven Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Tommi Nylund vahvistaa naisen kertomuksen raadelluksi joutuneesta koiranpennusta.

Hänen mukaansa Itä-Uudenmaan poliisin partio kävi heti tapahtumailtana paikanpäällä ja kuollut koiranpentu lähetettiin Eviraan tutkittavaksi.

Nylundin mukaan paikalla kävi myös suurpetoyhdysmiehiä.

He tutkivat, mistä suunnasta koiranpennun tappanut eläin oli tullut ja totesivat sen tulleen pihaan läheisen viljapellon poikki. Jälkiä ei pystytty kovan maaperän vuoksi tutkimaan luotettavasti.

Eviran lausunnossa tulee suurpetoyhdysmies Markku Tuomisen mukaan lukemaan, että kyse on toisen koiraeläimen aiheuttamasta vammasta.

Tuominen kertoo saaneensa puhelimitse tiedon tutkimustuloksista. Hänen arvioi kirjallisen lausunnon valmistuvan parin kolmen viikon kuluessa.

Tuomisen mukaan Evira ei lähde ottamaan tämän tyyppisissä tilanteissa kantaa, joten tuloksia täytyy tulkita johonkin suuntaan.

Hänen oma epäilynsä siitä, että liikkeellä on ollut susi, on vahva. Epäily perustuu tapaan, jolla koiranpentu oli raadeltu.

Pennun surmannut eläin on hypännyt 1,4 metrin korkuisen tarhan aidan yli, purrut saaliilta pään poikki ja vienyt sen mennessään.

Tuomisen mukaan susi pääsee tätäkin korkeamman esteen yli, ja sen saalistustapa sopii hyvin edellä kuvattuun. Nurmijärvellä ja Hyvinkäällä on tehty tämän vuoden aikana useita susihavaintoja.

Huuhkaja, johon saalistustapa myös sopisi, on Tuomisen mukaan erittäin vahvojen puremajälkien vuoksi poissa laskuista. Myös ahma vie mukanaan saaliseläimen pään, mutta alueella on tehty vain harvoja ahmahavaintoja.

Ahmoille ei myöskään ole tyypillistä kiivetä korkean aidan yli, vaan se pyrkii menemään aidan alitse.

Alueella liikkuneista irtokoirista ei ole kyseiseltä ajalta tietoa. Tuominen ei myöskään näe mitään syytä siihen, että koira tunkeutuisi tarhaan ja tappaisi toisen koiran.

Koiranpennun tappanut eläin on merkitty Luonnonvarakeskuksen Luke-petotietokantaan sudeksi.

Lähde: Koiranpentu tapettiin omaan tarhaansa Nurmijärvellä – ”Vahva epäilys, että tappaja on susi” | Nurmijärven Uutiset

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.