Muuramessa nuori karhu penkoi roskapönttöä eikä häiriintynyt uteliaista

Elokuun alussa Antti Kiramo perheineen oli ajamassa kotiin vanhempiensa luota Muuramen Niittyahosta. Noin 300 metrin päässä vanhempiensa talosta Kiramo näki karhun penkomassa roskapönttöä.

Kiramo oli sen verran ihmeissään otson näkemisestä, että pysähtyi ja peruutti auton eläimen luokse. Ei minua kuitenkaan sillä tavalla pelottanut, koska olimme autossa. Lapsia tosin vähän jännitti takapenkillä, Kiramo kertoo.

Karhu säikähti ensin autoa ja juoksi metsään. Hetken päästä se tuli kuitenkin kurkkimaan pensaikosta ja palasi takaisin puuhaansa eli roskien penkomiseen.

Kiramo arvelee, että karhu oli muutaman vuoden ikäinen ja suhteellisen pienikokoinen.

Perheenisä pohti, pitäisikö hänen oikein tulla ulos autosta ja ottaa kuva karhun kanssa, mutta tyytyi lopulta kuvaaman eläintä autosta käsin. Karhu lähti lopulta takaisin metsään.

Kiramo soitti karhusta myös hätäkeskukseen. Hän arvelee ainakin poliisin olevan tietoinen karhun liikkeistä, sillä perhe oli jo aiemmin nähnyt poliisiauton yksityistiellä ihan lähellä karhun kohtaamispaikkaa.

Muinakin vuosina oli ilmeisesti ollut karhu lähistöllä mehiläispesiä repimässä.

Karhu oli myös joitakin viikkoja sitten kaatanut toisenkin naapurin roskiksen, joten sinänsä karhun olinpaikka ei tullut täytenä yllätyksenä, Kiramo sanoo.

Lähde: Antti ikuisti harvinaisen näyn Muuramessa – katso video nuoresta karhusta penkomassa roskista

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.