Sääksipoikueen elämää voi seurata suorassa lähetyksessä

Livekamera tuo kokonaan uuden ulottuvuuden lintujen elämän seuraamiseen. Kameran avulla pääsee niin lähelle, että on mahdollista nähdä asioita, joita ei kirjoissa kerrota.

Se auttaa ymmärtämään näiden upeiden lintujen elämää, Juha Taskinen sanoo.

Sääksi, vanhalta nimeltään kalasääski, on haukkojen heimoon kuuluva petolintu.

Suomessa se on elinvoimainen laji, jonka pesimäkannaksi on arvioitu yli 1 100 paria. Vielä hiljattain sääksi luokiteltiin silmälläpidettäväksi eli lähes uhanalaiseksi.

Sääksien vaarana on etenkin metsästys niiden pitkällä muuttomatkalla Afrikkaan.

Sääksiä uhkaa pula pesäpaikoista

Sääkset rakentavat pesänsä korkeille paikoille, useimmiten vanhan puun latvaan. Painava pesä tarvitsee alustakseen jykevän puun, mutta vanhat metsät ovat nykyään maassamme harvinaisia metsätalouden menetelmien takia.

Livelähetyksessä nähtävä pesä on siinä mielessä erikoinen, ettei se ole puussa. Se on Saimaan toinen sääksen pesä, joka on kiven päällä, Taskinen kertoo.

Pesässä tapahtuu paljon heinäkuun aikana. Livelähetyksessä nähdään muun muassa ruokailua, nukkumista ja sulkapeitteen sukimista.

Kun poikaset varttuvat, ne alkavat tehdä pesän reunoilla siipijumppaa. Taskinen kertoo, että loppukuusta ne lennähtelevät pieniä lenkkejä, mutta palaavat pesään odottamaan ruokaa.

Suora lähetys osoitteessa luontolive.wwf.fi/kalasaaski/.

Lähde: Sääksipoikueen elämää voi seurata suorassa lähetyksessä – Kansan Uutiset

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.