Ylen toimittaja kohtasi karhun: ”Olin videoimassa lintujen ääniä, kun metsän laitaan ilmestyi karhu”

Yle Lapin toimittaja Vesa Vaarama kertoo olleensa kävelyllä metsäautotiellä, kun vaimo huomasi metsän laidassa ison eläimen. Vaimo sanoi yhtäkkiä, että tuolla on karhu, Vaarama kertoo.

Luontokuvausta harrastava Vaarama ei itse heti huomannut karhua, joka ilmestyi hiljaa metsän laitaan. Eläin tuli ilmeisesti uteliaisuuttaan katsomaan, mitä tiellä tapahtuu.

Kuiskimme vaimon kanssa toisillemme ja välillä olimme aivan hiljaa, koska nauhoitimme lintujen ääniä. Karhu ei ilmeisesti kuullut meitä kunnolla ja ilmakin oli tyven, joten se ei haistanut meitä.

Oliko naaraskarhulla pentuja?

Vaaraman mukaan kyseessä oli ilmeisesti naaraskarhu, mutta pentuja ei näkynyt. Pari kertaa se katsoi metsään, mutta en tiedä oliko sillä pentuja.

Pariskunta seisoi arviolta sadan metrin päässä karhusta. Vaimo käveli heti rauhallisesti pois. Itse jäin kuvaaman noin minuutiksi.

Vaarama kertoo, että karhu otti muutaman askeleen häntä kohti, mutta se vaikutti rauhalliselta.

Karhun kohtaaminen ei säikäyttänyt

Pariskunnan ja karhun kohtaaminen tapahtui Niinilahdella viikko ennen juhannusta.

Paikallisten mukaan lähistöllä on karhu pentueineen. Sitä ei tiedetä, onko karhu sama, minkä Vaarama vaimoineen näki.

Siellä on kuulemma karhu käynyt jonkun talon roskapönttöäkin kaivamassa ihan äskettäin, Vaarama kertoo kuulleensa.

Karhun kohtaaminen ei Vaaraman mukaan säikäyttänyt häntä. Vaimo sanoi, että hän säikähti helvetisti, mutta itse en ihme kyllä säikähtänyt vähääkään. Eläin vaikutti niin rauhalliselta ja siinä kuvatessa en ymmärtänyt pelätä.

Kohtaaminen päättyi rauhallisissa merkeissä. Kävelin rauhallisesti taaksepäin mutkan taakse pois karhun näköpiiristä ja kävelimme pois.

Lähde: Ylen toimittaja kohtasi karhun: ”Olin videoimassa lintujen ääniä, kun metsän laitaan ilmestyi karhu” | Yle Uutiset | yle.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.