Lintujenrengastaja teki kylmäävän löydön linnunpöntöstä: Kyy oli pistellyt neljä poikasta poskeensa

Lintuja rengastamassa ollut Jorma Nurmi ei voinut uskoa silmiään, kun tiaisen poikasten linnunpöntöstä paljastui harvinaisempi yllätys.

Katsoin, että ai vain neljä poikasta enää pöntössä, vaikka viikkoa aikaisemmin olin rengastanut kahdeksan poikasta, viime torstaina Liedossa rengastusmatkalla ollut Nurmi kertoo.

Miehen katse kuitenkin kiinnittyi linnunpöntön pohjalla näkyvään muutamaan lenkkiin.

Tiaisen poikaset olivat käärmeen päällä ja sieltä näkyi pari lenkkiä käärmeestä.

Sitten nappasin pari kuvaa. Ajattelin, onkohan se käärme edes elossa, kun ei liikkunut ollenkaan ja linnutkin käyttäytyivät ihan normaalisti, Nurmi kertoo.

”Omaa kättä en pönttöön työntänyt”

Omaa kättään Nurmi ei pönttöön työntänyt, vaan avuksi hän otti kuivan oksan ja tökkäsi sillä käärmettä.

Sittenhän sieltä nousi käärmeen pää ylös, mutta linnut eivät sanoneet siinäkään vaiheessa vielä mitään.

Nurmi nosti käärmeen tikulla pois pöntöstä ja heitti sen lähimaastoon. Kuivassa maastossa kuulosti siltä, että käärme jatkoi matkaansa poispäin pöntöltä.

Nurmi kertoo kuulleensa vastaavasta tapauksesta vain kerran aiemmin, mutta tuhansilla pöntöillä vierailleelle miehelle tapaus oli ensimmäinen.

Olen vuodesta 1991 asti rengastellut lintuja sekä kierrellyt pikkulinnunpönttöjä työni puolesta, mutta tämä oli ihan ensimmäinen kerta, Turun yliopiston biologian laitoksella työskentelevä tutkimusteknikko toteaa.

”Uskon, että kyy syönyt”

Nurmi arvelee, että kyy on syönyt kadoksissa olevat neljä tiaisen poikasta, vaikka kuvan perusteella kyyn vatsa ei turvota.

Poikaset ovat jo aika isoja, mutta kyllähän kyyt myyriäkin syövät ja ne ovat isoja. Luulisin, että tiaisen poikanenkin menee aivan sukkana sinne.

Lähde: Jorma teki kylmäävän löydön linnunpöntöstä: Kyy oli pistellyt neljä poikasta poskeensa – kuva! – Kotimaa – Uutiset – MTV.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.