Näin saat graavattua lohen nopeasti 2-3 tunnissa – ”otetaan kaikki konstit käyttöön”

Haluatko hyvää graavilohta nopeasti? Lohi graavaantuu jääkaapissa muutamassa tunnissa, jos sen hautaa kunnolla suola-sokeriseokseen, vinkkaa Makujen aamu -ohjelman kokki Marcos Gois.

Pikagraavattu lohi valmistuu kuitenkin ilman nahkaa.

Nyt otetaan kaikki konstit käyttöön ja nopeutetaan prosessia.

Tehdään suolasta ja sokerista peti ja sitten levitetään loppu graavi krouvisti päälle, mahdollisimman tasaisesti. Myös kalan päätyihin laitetaan seosta. Haudataan se kala sinne kunnolla, hän jatkaa.

Tämän jälkeen kala laitetaan jääkaappiin tekeytymään 2-3 tunniksi.

Pikagraavattu lohi

  • 500 g nahatonta lohifileetä
  • 100 g suolaa
  • 100 g sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä murskattuina

Lähde: Tiesitkö? Näin saat graavattua lohen nopeasti – ”otetaan kaikki konstit käyttöön” – MTV.fi

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.