Suomen susilaumoista suurin osa vaeltaa nyt lännessä

Susien painopiste on siirtynyt idästä länteen. Susikanta lisääntynee kesän korvalla, sillä sudenpennut syntyvät huhti-toukokuussa.

Keskimäärin ensimmäistä kertaa pentuja saava naaras saa 3,7 pentua, vanhemmat hieman vähemmän.

Arviot annetaan kuitenkin maaliskuun pohjalta siksi, että silloin on Luken mukaan kattavimmat aineistot sen tekemiseen.

Susi on erittäin liikkuvainen eläin. Se voi liikkua kymmeniä kilometrejä päivässä. Yksi ja sama susi jättää aika paljon jälkiä yhden päivän aikana.

Maa- ja metsätalousministeriön vähimmäistavoite on, että Suomen rajojen sisällä olisi 25 laumaa.

Lähde: Suomen susilaumoista suurin osa vaeltaa nyt lännessä – katso kartasta, missä sudet liikkuvat

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.