Merikotkat kokoontuvat laumana kalastajan buffettiin – ”Kohta ne on niin lihavia ettei ne jaksa lentää”

Kalastaja Pekka Rintamaa on päässyt aitiopaikalta todistamaan Pirkanmaan Pyhäjärven merikotkailmiötä.

Järven yllä, matalalla kaarteleva merikotka on vaikuttava näky. Pyhäjärven Säijänselällä Pirkanmaalla kalastava Pekka Rintamaa ei kuitenkaan enää kotkia nähdessään hätkähdä.

Merikotkista on tullut Rintamaan jokatalvisia kavereita, jotka osaavat tulla verkkoavannoille odottamaan tuoretta kala-ateriaa. Vuosi vuodelta niitä on enemmän. Normaalisti varovainen lintu on tullut luottavaisemmaksi.

Kotkat tietää, että kohta saa ruokaa. Ja että ei toi hölmö mitään heille tee. Kun on yksin kokemassa verkkoja, ne tulee ihan parin, kolmenkymmenen metrin päähän, Rintamaa kertoilee.

Tällä kertaa Rintamaan touhuja seuraa seitsemän eri-ikäistä kotkaa. Ne kököttävät ja koikkelehtivat jäällä, arviolta sadan metrin päässä verkkoja nostavasta kalastajasta. Osa yksilöistä on käynyt samoilla apajilla jo useampana vuonna. Rintamaa tuntee niiden ulkonäön ja metkut.

Könkkö on joukon kesyin. Se on utelias, nostelee päätänsä siihen malliin, että mitäs on tänään lounaalla. Muut pysyy vähän kauempana, mutta kyllä nekin lentää ihan muutaman metrin päässä piposta. Humahtaa vaan.

Lähde: Merikotkat kokoontuvat laumana kalastajan buffettiin – ”Kohta ne on niin lihavia ettei ne jaksa lentää” | Yle Uutiset | yle.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.