Susien määrä kuohuttaa nyt Länsi-Suomessa: ”Kanta-arvio ei yksinkertaisesti voi pitää paikkaansa” – Osallistu keskusteluun susista

Suomen poliisilla tuntuu olevan kohta päätehtävä tällä alueella käydä katsomassa, kun sudet pomppii ihmisten pihoissa, kiteyttää asian Kurikan Metsästysseuran puheenjohtaja ja petoyhdyshenkilö Juha Kotiranta.

Susikanta oli vahvin Lounais-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa.

– Luken kanta-arvio ei yksinkertaisesti voi pitää paikkaansa, se [susien todellinen määrä] ei ole sinne päinkään, täräyttää Kotiranta.

Metsästäjien oma kanta-arvio

Kotiranta perustaa oman käsityksensä susien määrästä muun muassa niihin havaintoihin, joita viime aikoina on tehty hänen kotikulmillaan.

Alueen susihavaintoja on kirjattu Tassu-järjestelmään siinä määrin, että kartassa näkyy selvä havaintojen kertymä. Susihavaintoja on järjestelmään rekisteröity pohjalaismaakuntien alueelta enemmän kuin missään muualla Suomessa.

Kotiranta viittaa myös viime syksynä Suupohjassa ja rannikko-Pohjanmaalla tehtyyn metsästäjien omaan ”kanta-arvioon”.

Puhtaalla lumella tehty laskenta tuotti tulokseksi 44 sutta. Metsästäjät pyysivät operaatioon mukaan myös Luken ja riistakeskuksen edustajia, mutta nämä eivät paikalle päässeet.

Lähde: Susien määrä kuohuttaa nyt Länsi-Suomessa: ”Kanta-arvio ei yksinkertaisesti voi pitää paikkaansa” – Osallistu keskusteluun susista | Yle Uutiset | yle.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.