Metsäpeurojen lentolaskenta-aluetta tarkennettu

Kainuun metsäpeurojen lentolaskenta aloitetaan maanantaina 5.3.2018. Suurin osa peuroista on hiljalleen matkaamassa Nurmesjärven eteläpuolen tuntumassa Kuhmoa kohti. Pantapeurojen paikkatietojen ja kansalaisilta tulleiden havaintojen perusteella alustavaa tarkemman laskennan aluetta on hieman laajennettu Kuhmon suuntaan.

Alue on piirretty kartalle uudelleen.

Peurahavaintoja on tullut aina Kajaanin Karankalahdesta asti, mutta rajatun laskenta-alueen ulkopuolelta havaitut peuramäärät ovat olleet pieniä lukumäärältään yhdestä kolmeen.

Peurat ovat tänä talvena lumiolosuhteiden vuoksi kovilla. Ne eivät saa normaaliin tapaan kaivettua jäkälää paksun kovaksi kerrostuneen lumen alta. Kuusen naava on nyt kysyttyä tavaraa. Kuusien ympärillä näyttää olevan oikein jotoksia, kun naavaa on riivitty syötäväksi.

Hankalien lumiolosuhteiden, siis ravintotilanteen, vuoksi peurat ovat nyt myös eri alueilla kuin aiempina vuosina. Tällaisena talvena varmaan heikommat yksilöt peurakannasta karsiutuvat.

Havaintoja pantapeurojen (violetit pallot) ympärille punaisella viivalla piirretyn tarkemman laskenta-alueen ulkopuolelta voi edelleen ilmoittaa tulevan viikon alkuun asti

Lähde: Metsäpeurojen laskenta- aluetta tarkennettu – Sotkamo-lehti

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.