Itä-Lapissa maastosta löytyi ainakin 29 susien tappamaa poroa, vahingot 15 000 euroa – kolmea sutta jahdataan nyt poikkeusluvilla

Kemi-Sompion ja Sallan paliskuntien alueella metsästetään yhteensä kolmea sutta. Susille on haettu marraskuun alussa vahinkoperusteinen poikkeuslupa niiden kaatamiseen.

Kemi-Sompion paliskunnan alueella kaksi sutta on hakemuksen mukaan tappanut ainakin 14 poroa kesä-lokakuun välisenä aikana. Kuusi poroista löytyi lokakuun loppupuolen aikana.

Eläinten aiheuttamat vahingot ovat paliskunnan mukaan noin 15 000 euroa.

Sallan paliskunnan alueella yhden suden epäillään tappaneen viisitoista poroa. Suden aiheuttamat vahingot ovat hakemuksen perusteella noin 12 000 euroa. Paliskunnat epäilevät, että kaikkia susien tappamia poroja ei ole löytynyt maastosta.

Susia ei vielä ole saatu pyydystettyä, kertoo Lapin riistapäällikkö Sami Tossavainen. Susien tappamia poroja löytyy hänen mukaansa usein alkutalven aikana, kun lunta tulee maahan ja jäljet paljastuvat.

Poro on Tossavaisen mukaan sudelle helppo saaliseläin.

–Kun susi on poronhoitoalueella, niin vahinkoja tulee varmasti, hän sanoo.

Susia saa poikkeuslupien nojalla metsästää kulkemalla helikopterilla, autolla, moottorikelkalla ja mönkijällä.

Sallan paliskunnan lupa on voimassa ensi viikon tiistaihin asti, Kemi-Sompion ensi viikon torstaihin asti. Joskus susia ei Tossavaisen mukaan ole saatu pyydettyä lupa-ajan puitteissa.

–Silloin vahingot yleensä jatkuvat ja vireille laitetaan toinen poikkeuslupahakemus.

Lähde: Itä-Lapissa maastosta löytyi ainakin 29 susien tappamaa poroa – kolmea sutta jahdataan nyt poikkeusluvilla – Lapin Kansa

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.