Sudelle saatu karkotusmääräys Ilomantsissa – susi saattaa olla puolisokea

Poliisi on tehnyt päätöksen yksinäisen Maukkula-Sonkaja-Ilomantsi-keskusta välillä pihapiireissä vierailleen suden karkotuksesta. Karkotusmääräys on voimassa ensi tiistaihin 24. lokakuuta asti.

Pari viikkoa sitten susi tappoi kaksi lammasta sekä Maukkulassa että Sonkajassa.

Susi tuli uudestaan keskiviikkona aamuneljän aikaan Sauvo Henttosen pellon laitaan noin 80 metriä talosta. Riistakameraan tallentuneen kuvan mukaan susi saattaa olla puolisokea, sillä sen toinen silmä ei kiiltänyt kamerassa.

Lopetuspäätöksistä vastaava ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että tieto suden käynnistä tuli kolmen tunnin päästä, joten osin asvalttiteitä pitkin liikkunutta eläintä ei tavoitettu.

Ilmoitus pihapiiriin tulosta tulisi tehdä mahdollisimman aikaisin, jottei eläin ehtisi häipyä. Jos peto tavoitetaan neljän-viiden tunnin päästä metsästä, se ei myöskään osaa yhdistää karkotusta pihapiirissä käyntiin, sanoo Pohjolainen.

Karkotus tehdään maahan ampumalla tai erillisillä karkotuspatruunoilla, myös ajavia koiria voidaan käyttää, tosin siinä on riski menettää koira.

Karkotus pyritään tekemään pari kertaa. Jos se ei tehoa, viimeinen keino on eläimen lopetus, kertoo Pohjolainen.

Lähde: Sudelle saatu karkotusmääräys – Pogostan Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.