Villisikojen tehostettu metsästys jatkuu – Sikojen ulkotarhojen aitaamisavustusten hakuaikaa jatkettu

Elintarviketurvallisuusvirasto Evirassa tutkittujen luonnonvaraisten villisikojen näytemäärien perusteella villisikojen metsästys on lisääntynyt Suomessa.

Tämän vuoden lopullinen määrä tulee todennäköisesti olemaan huomattavasti suurempi viime vuoteen verrattuna.

Alkanut hirvenmetsästyskausi aktivoi omalta osaltaan myös villisianmetsästystä ja aiempien vuosien kokemusten perusteella loppuvuosi on tehokkainta pyyntiaikaa.

Afrikkalaisen sikaruton (ASF) leviämisuhkan kasvaessa Suomen Sikayrittäjät ry käynnisti keväällä villisianmetsästyksen aktivointihankkeen, jolla tuetaan metsästysseuroja entistä tehokkaampaan toimintaan Suomessa.

Tavoitteena on voimakkaasti kasvaneen villisikakannan tuntuva vähentäminen. Myös Evira maksaa tutkittavaksi lähetetyistä villisioista näytepalkkion.

Hallitus on päättänyt jatkaa sikojen ulkotarhojen aitaamiseen myönnettävän avustuksen hakuaikaa 28.2.2018 saakka.

Alkuperäinen hakuaika päättyi 30. syyskuuta. Maa- ja metsätalousministeriö on lisäksi siirtänyt sikojen ulkotarhojen uusien aitaamisvaatimusten voimaantuloa vuoden 2018 alusta 1.6.2018 saakka.

Tavoitteena on suojella suomalaistiloilla ulkoilevia sikoja afrikkalaiselta sikaruttotartunnalta. Avustus kannattaa hakea mahdollisimman pian, sillä tällä hetkellä määrärahat on varattu tämän vuoden loppuun saakka.

Lähde: Villisikojen tehostettu metsästys jatkuu – Uutiset – Aamuset

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.