Somevaroittelu Rovaniemen susista herätti pelon kylien lapsiperheissä – Ei yhtään varmistettua havaintoa

Sosiaalisen median mukaan Rovaniemellä on tehty useita havaintoja susista viime päivinä. Yhtään varmistettua havaintoa ei kuitenkaan ole.

Länsi-Lapissa Tornionjoen, Pellon ja Ylitornion välisellä alueella elävä susilauma on saanut susihavaintojen määrän räjähtämään Rovaniemellä. Facebookissa varoitellaan susista ainakin Rovaniemen Lehtojärvellä ja Välijoella.

Somekohu alkoi huhusta, jossa varoiteltiin Lehtojärven kylällä liikkuvasta seitsemän suden laumasta. Välijoella on huhuttu neljän suden liikkeistä.

Kylien ihmisille huhut ovat pelottavia ja jotkut miettivät, uskaltaako lapsia tai lemmikkejä enää päästää ulos tai voiko illalla lähteä perheen kanssa lenkille.

Myös metsästyskoirien irtipäästäminen mietityttää.

Somehypetyksestä huolimatta yhtään varmistettua havaintoa susista ei ole Länsi-Lapin lauman lisäksi.

Vahvistettua tietoa on vielä aivan liian vähän, sanoo erikoissuunnittelija Harri Norberg Riistakeskus Lapista.

Viimeisimmät Tassu-järjestelmään kirjatut havainnot ovat syyskuun alusta Pellon alueelta, läheltä Tornionjokea.

Viikko sitten on tehty havaintoja Ylitornion alueelta läheltä Miekojärveä ja Vietosta. Siellä on näköhavainto eläimistä, mutta petoyhdyshenkilö ei ole vielä päässyt varmistamaan näitä, Norberg kertoo.

Jotta tietoa saataisiin mahdollisimman tarkasti, kaikki susihavainnot olisi ilmoitettava petoyhdyshenkilölle, joka voi varmistaa havainnon. Parhaita tunnistustapoja ovat jäljet ja ulosteet sekä hyvät valokuvat, videot ja riistakamerakuvat.

Lähde: Somevaroittelu Rovaniemen susista herätti pelon kylien lapsiperheissä – Huhu seitsemän suden laumasta leviää | Yle Uutiset | yle.fi

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.