Sieniseuran Facebook-ryhmässä 30 000 jäsentä pantiin jäähylle – Lisäksi ryhmässä alettiin jakaa huumekokemuksia: ”Kärpässieniä shamanistisiin tarkoituksiin”

Suomen Sieniseuran Facebook-ryhmän lähes 30 000 jäsentä on pantu jäähylle jatkuvien riitojen ja asiattomien keskustelunavausten vuoksi.

Lisäksi ryhmään on tullut syksyn aikana postauksia, joissa jäsenet kertovat omista sieniin liittyvistä huumekokeiluistaan.

Huumausaineisiin liittyvät keskustelut on ryhmässä kielletty.

Tuovilan mukaan ilmiö on suurimmaksi osin trollausta, jonka tarkoituksena on testata ylläpidon rajoja ja kiusata muita.

Ryhmän tarkoitus on tukea vastuullista sienestämistä

Hän pitää harmillisena sitä, että aloittelevat sienestäjät ovat kadottaneet perusasiat. Hän on itse opettanut yliopistossa 15 vuotta ja kansalaisopistossa, että sienet pitäisi opetella tunnistamaan yksi kerrallaan.

Minulle on täysin vieras ajatus, ettei jakseta itse opetella mitään tai viitsitä katsoa kirjasta tuntomerkkejä.

Meiltä vaaditaan jatkuvasti, että miksei selitetä sen ja sen sienen tuntomerkkejä. Tosi paljon on ollut sitä, että olen täällä metsässä, saako tämän sienen syödä. Pitäisi hahmottaa vähän sienestyksen perusasioita ennen kuin menee metsään keräämään mitä sattuu.

Jos ei ole viitsinyt ottaa selvää edes siitä, mitä tarkoittaa kun sienellä on pillit tai heltat, niin miten minäkään voin kertoa, mikä sieni on kyseessä.

Lähde: Sieniseuran Facebook-ryhmässä alettiin jakaa huumekokemuksia – 30 000 jäsentä pantiin jäähylle: ”Kärpässieniä shamanistisiin tarkoituksiin” | Yle Uutiset | yle.fi

Kategoria(t): Ravinto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.