Vadelma on sesongin herkkumarja – 10 reseptiä leivontaan

Vadelmia kannattaa nyt nauttia kahmalokaupalla sellaisenaan, mutta herkkumarjat sopivat loistavasti myös leivontaan.

Vadelma sisältää enemmän kuitua kuin mustikka, karpalo, puolukka, tai mansikka.

Se on lisäksi hyvä C-vitamiinin lähde, ja kaksi desilitraa vadelmaa sisältää yhtä paljon C-vitamiinia kuin yksi mandariini.

Vadelmaa on käytetty perinteisesti apuna vatsavaivoihin. Tavassa on nykyvinkkelistäkin katsottuna perää juuri vadelman kuitupitoisuuden takia.

Vadelman lehdistä voi puolestaan hauduttaa teetä, jota käytetään edelleen kuumerohtona.

Sata grammaa vadelman lehtiä sisältää 400 milligrammaa C-vitamiinia ja kasvupaikasta riippuen jopa enemmänkin.

Lähde: Vadelma on sesongin herkkumarja – 10 jälkiruokareseptiä – Kotiliesi.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.