Petoyhdyshenkilö Pulkkilassa raadelluista lampaista: ”Susista ei ole laitumella merkkiäkään”

Lampaille tehdyn ruumiinavauksen perusteella petoyhdyshenkilö arvelee, että hyökkääjä on ollut ilves.

Siikalatvan Pulkkilassa raadeltiin sunnuntain ja maanantaina välisenä yönä ainakin kuusi lammasta. Lisäksi useita lampaita on kateissa.

Lampaiden omistaja arveli lauman kimppuun käyneen suden tai susia. Alueen petoyhdyshenkilö Teuvo Lemmetyinen kuitenkin tyrmää teorian.

”Puremajäljet eivät viittaa suteen. Tekotapa ei viittaa suteen, sillä susi syö tappamansa eläimen yleensä luihin asti. Susista ei ole laitumella merkkiäkään, mutta ilveksen tassunjälki löytyi”, Lemmetyinen kertoo.

Lemmetyinen kertoi tehneensä raadelluille lampaille ruumiinavauksen alueelta, josta eläimet on raadeltu. Ruumiinavauksen perusteella hän arvelee, että kyseessä on ollut ilves.

”Puremajäljet eivät vastaa susien leukaperiä. Sen verran olen susia ja susien tappamia eläimiä nähnyt, että arvioin kyseessä olevan ilveksen.”

Lampaiden omistaja Eija Lehto arveli, että asialla on susi, sillä lampaat on tapettu huvikseen.

”Jos lampuri luulee tuntevansa petojen tavat paremmin kuin minä, niin sitten kyseessä on varmaan susi”, Lemmetyinen toteaa.

Petoyhdyshenkilö Lemmetyinen toteaa, että ainakaan nautakarjan omistajien ei kannata olla huolissaan ilveksistä. Lampaiden omistajien taas kannattaa olla enemmän varuillaan.

”Jos ihmisen haju on laitumella, niin pedot välttävät. Lammasvartiokoirat ovat myös hyvä konsti pitää lammaslauma turvassa,” Lemmetyinen neuvoo.

Lähde: Petoyhdyshenkilö Pulkkilassa raadelluista lampaista: ”Susista ei ole laitumella merkkiäkään” – Maaseudun Tulevaisuus

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.