Lintuharrastaja juttelee sepelkyyhkykaverinsa kanssa kymmenellä eri äänimerkillä – katso video!

Taisto Pöyry tutustui pihalintunsa kanssa jo viisi vuotta sitten. Nyt hän jännittää seuraavan muuttomatkan onnistumista.

 

Kurikkalainen lintuharrastaja Taisto Pöyry kutsui toimittajan tilalleen sen vuoksi, että hän on jo viiden vuoden ajan jutellut saman sepelkyyhkyn kanssa. Uskollinen lintu palaa joka kevät Mietaankylälle ja kulkee Pöyryn kanssa muun muassa marjastamassa jopa kymmenen kilometrin päässä.

Harmittavasti metsästyskauden alku on pistänyt Pöyryn pihamaan liepeillä asustavien jopa 50 sepelkyyhkyn pasmat sekaisin eikä juttukaverikaan uskalla lennähtää näkyville. Metsästäjien ampumalinjalle Pöyry ei usko suojattinsa joutuneen, sillä se on jo kokenut lintu.

”Huhuilu loppuu 2–3 viikkoa ennen metsästyskauden alkua”, hän kertoo. ”Ainut ääni on nyt lyhyt murahdus ja körähdys.”

Köhimisestä alkoi kyyhkyn ja Pöyryn tuttavuus viisi vuotta sitten keväällä.

”Olin ulkona keväällä, kun pihaan tuli kolme sepelkyyhkyä. Yksi niistä koetti mennä toisten viereen eivätkä ne millään hyväksyneet.”

Pöyry vastasi syrjityn linnun huhuiluun ja sai vastaukseksi yllättäen 2–3 köhäystä. ”Ihmettelin, että mitä hittoa tuo oli. Myöhemmin selvisi, että se oli hyväksynnän merkki.”

Lähde: Lintuharrastaja juttelee sepelkyyhkykaverinsa kanssa kymmenellä eri äänimerkillä – katso video! – Maaseudun Tulevaisuus

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.