Kauriinmetsästäjien tulo hautausmaan avuksi herättää vastarintaa: ”Ohittaa kristillisen elämänsuojelun”

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän poikkeuslupa metsäkauriiden ja rusakoiden metsästykseen Vuorentaan hautausmaalla herättää ristiriitaisia tunteita. Eläinten ampuminen hautakukkien suojelemiseksi tuohduttaa.

Eläimet ovat aiheuttaneet Hämeenlinnan hautausmailla vahinkoja hautojen kukkaistutuksille jo liki kymmenen vuoden ajan, kertoo hautausmaiden työnjohtaja Risto Heikkonen. Heikkonen kuvailee, että välillä hautapaikat ovat kuin kaatopaikkoja eläinten vierailujen jäljiltä.

Toivotaan näille eläimille pelotteluvaikutusta. Emot opettavat vasoilleen, että tänne on helppo tulla ja että täällä on helppoa ruokaa.

Nyt koitetaan edes vähän pelotella, että täällä saattaa saada hauleja nahkaansa. Varmasti tulee myös negatiivista palautetta tästä metsästysasiasta.

Hautausmaa on kuin herkkupöytä

Yhtymävaltuutettu Sara Kaloinen huomauttaa, että kauriit hakeutuvat alueille, joissa ruokaa on tarjolla.

Jos niillä on tämmöinen herkkupöytä hautausmaalla, niin on ymmärrettävää, että ne sen etuisuuden käyttävät. Etenkin talvella ruokaa on muualla vähän.

Metsästyksessä kukat asetetaan tavallaan eläinten edelle. Se on arvovalintana mielenkiintoinen. Nyt puhutaan nisäkkäistä, jotka eivät aiheuta ihmisille suoranaista vaaraa.

Arvovalinnoista keskusteltava laajemmin

Metsästystä Sara Kaloinen pitää hätäratkaisuna pitkään jatkuneeseen ja tiedostettuun ongelmaan.

Se, että nyt eliminoidaan kuusi metsäkaurista ja kaksikymmentä rusakkoa, ei tätä ongelmaa poista.

Tämäntyyppisistä arvovalinnoista olisi syytä keskustella laajemmin seurakuntayhtymän valtuustossa.

Kun maallisen omaisuuden suojelemiseen lähdetään tappamisen keinoin, niin ollaan aika kaukana niistä kristittyjen perusarvoista.

Lähde: Kauriinmetsästäjien tulo hautausmaan avuksi herättää vastarintaa: ”Ohittaa kristillisen elämänsuojelun” | Yle Uutiset | yle.fi

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.