Tule kysymään linnuista Turun yliopiston lintuiltaan maanantaina 21. elokuuta kello 18

Lintuillassa Turun yliopiston dosentti Timo Vuorisalo kertoo lintututkimuksen historian värikkäistä vaiheista ja hauskoista sattumuksista Suomessa.

Helsingin yliopiston akatemiatutkija Aleksi Lehikoinen puolestaan kertoo viimeaikaisista muutoksista Suomen linnustossa.

Esitysten jälkeen Turun yliopiston ja Luonnontieteellisen keskusmuseon lintuasiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin kaikesta mahdollisesta lintuihin liittyvästä.

Mikään kysymys ei ole liian helppo tai vaikea ja uutta tietoa tulee varmasti sekä linnuista vähän että paljon tietäville, sanoo Turun yliopiston yliopistonlehtori Toni Laaksonen, joka on yksi lintuillan järjestäjistä.

Kysymyksiä ja valokuvia voi lähettää asiantuntijoille arvioitavaksi myös etukäteen sähköpostilla viimeistään sunnuntaina 20. elokuuta osoitteeseen toni.laaksonen@utu.fi.

Lintuillan asiantuntijoita ovat professori Erkki Korpimäki Turun yliopistosta, yliopistonlehtori Timo Vuorisalo, akatemiatutkija Suvi Ruuskanen Turun yliopistosta, akatemiatutkija Aleksi Lehikoinen ja Turun lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja, dosentti Esa Lehikoinen. Illan juontavat toimittaja Lassi Lähteenmäki ja yliopistonlehtori Toni Laaksonen.

Lintuilta järjestetään Yliopistonmäellä Natura-rakennuksen luentosalissa IX kello 18–20. Paikalle on kävelyopasteita Henrikinkadulta, Kerttulinkadulta ja Hämeenkadulta. Tapahtuman aikaan Yliopistonmäen henkilökunnan pysäköintialueet ovat vieraiden vapaasti käytettävissä.

Tapahtuma liittyy Turussa samaan aikaan käynnissä olevaan Euroopan lintutieteelliseen kongressiin, jonka pääjärjestäjä on Turun yliopiston biologian laitos.

Lähde: Uutiset Turusta | Aamuset | Tule kysymään linnuista Turun yliopiston lintuiltaan

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.