Kasa-ammunnassa aseen tarkka käynti on tärkeintä

Kasa-ammunta on laji, jossa aseen tarkka käynti on ensiarvoisen tärkeää. Jouko Kinnunen on yksi harvoista suomalaisista kasa-ammunta-aseiden valmistajista.

Kasa-ammunta-aseet ovat yksittäiskappaleina tehtyjä aseita, joiden päätarkoitus on saada aikaan mahdollisimman pieni osumakuvio.

Siinä missä tarkkana pidetty sarjatuotantoase kykenee sadan metrin matkalla noin 20 millimetrin kasaan, kasa-ammunta-aseilla pyritään alle kymmenesosaan siitä. Lajin Suomen ennätys sadalla metrillä on 1,07 millimetriä.

Kasa-ammuntasuorituksella on hyvin vähän tekemistä perinteisen tarkkuusammunnan kanssa. Asetta pidetään tuella, eikä sitä puristeta laukaistaessa. Tuen ansiosta ase liikkuu laukaisun jälkeen lähes suoraan taaksepäin ja on heti valmis uuteen laukaisuun.

Ampumapöytä on  n. 10 … 15 cm paksulla betonikannella varustettu putkijalkainen kasa-ammuntapöytä. Ammuttujen laukausten määrän toteamiseksi on taulun takana liikkuva taustapaperi.

Ampumatuet ovat valurunkoisia monipuolisesti säädettäviä hiekkapussin telineitä. Tähtäimet ovat ohuella hiusristikolla tai täplällä varustettua 24x … 40x suurentavaa huippuoptiikkaa. Aseet ja niissä käytetyt patruunat, jotka ovat huippuampujilla luonnollisesti erikoisvalmisteisia

Lähde: Kaikki samaan reikään – T&T

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.