Petokaloja laskettu luvatta lukuisiin järviin – Poliisi tutkii ”haukimafian” toimia Norjassa

Hallintoviranomaiset Norjan Nord-Trøndelagin alueella epäilevät, että lukuisiin järviin Norjassa on laskettu laittomasti haukia, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK.

Alueen hallintoviranomainen Anton Rikstad arvelee, että asialla on niin sanottu haukimafia, ryhmä, joka haluaa pakkomielteisesti kalastaa suuria haukia.

”Tällaisen pakkomielteen johdosta nimitän heitä haukimafiaksi. En tiedä missä tai keitä he ovat, mutta jotain epäilyttävää tässä on”, Rikstad kertoi NRK:lle.

Raporttien mukaan petokaloja on päästetty laittomasti järviin useissa paikoissa Norjassa. Rikstad ryhtyi asiassa toimiin, kun viime viikolla kaksi tällaista epäiltyä haukea napattiin Hovdalsvatnetin järvestä.

”Viimeisen muutaman vuoden aikana on ollut tapahtumia, joissa on laittomasti päästetty vieraita lajeja ympäristöön. Tähän sisältyy kaloja, kasveja ja eläimiä. Tällainen toiminta on lainvastaista ja pidämme sitä ympäristörikoksena. Se on liki aina haitaksi ympäristölle”, Rikstad sanoi.

NRK:n raportin mukaan haukia on levitetty ympäri Norjaa satoja vuosia ruuan, urheilun ja jopa naapureille koston merkeissä.

Vidar Sunde Trøndelagin poliisista kertoo, että se ottaa tällaiset tapaukset vakavasti, ja lajien laiton laskeminen vieraisiin elinympäristöihin voi johtaa jopa kolmen vuoden vankeuteen.

Ketään ei ole kuitenkaan aiemmin tuomittu tällaisesta rikoksesta Norjassa.

Lähde: Poliisi tutkii ”haukimafian” toimia Norjassa – petokaloja laskettu luvatta lukuisiin järviin – Ulkomaat – Helsingin Sanomat

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.