Metsästäjäliitto villisikana ammutun minipossun tapauksesta: “Nykyolosuhteissa erehtymisen mahdollisuus on hyvin suuri”

Isokokoisen villisian ja minipossun karvoitus, ruumiinrakenne ja pään muoto poikkeavat toisistaan.

Suomen Metsästäjäliiton järjestöpäällikkö Teemu Simenius toteaa Maaseudun Tulevaisuudelle, että luonnossa harvemmin juoksentelee muita sikaeläimiä kuin villisikoja.

”Nykyolosuhteissa erehtymisen mahdollisuus on hyvin suuri, kun näitä karkuteillä olevia lemmikkisikoja ei ole paljoa”, hän sanoo.

Järjestöpäällikön mukaan aina ei välttämättä osata edes olettaa, että lemmikkisika voisi tulla luonnossa vastaan.

Simeniuksen mukaan erehtymisen mahdollisuutta lisää se, että villisioissakin saattaa olla värimuunnoksia, jotka poikkeavat selvästi normaalista villisian väristä.

Sattuneen virheen taustalla vaikuttaa Simeniuksen mukaan eniten se, että villisikojen määrää halutaan vähentää.

”Kun ilmoItus on lähtenyt villisiasta, ja sille on kyselty lupaa, niin toteutusvaiheessa asiaa ei ole välttämättä enää kyseenalaistettu”, hän arvioi tapahtuman taustoja.

Järjestöpäällikkö pitää tapahtumaa valitettavana.

”En pysty kuitenkaan moittimaan tekijöitä vääristä ratkaisuista. Heille on annettu ilmeisesti selkeät ohjeet”, Simenius sanoo.

Simenius muistuttaa, että tällä hetkellä ministeriön toiveet ja ohjeistus ohjaavat siihen, että villisikoja metsästetään mahdollisimman paljon.

Metsästäjäliiton järjestöpäällikön mukaan villisian suhteen politiikka on yksioikoinen, sillä sikarutto uhkaa tulla Suomeen itärajan takaa.

Hän muistuttaa, että metsästyslakia on muutettu, jotta villisikoja saataisiin metsästettyä riittävästi. Villisikoja pitää metsästää, jotta sen kannan liiallinen kasvu ei aiheuta sikataloudelle menetyksiä.

Lähde: Metsästäjäliitto villisikana ammutun minipossun tapauksesta: “Nykyolosuhteissa erehtymisen mahdollisuus on hyvin suuri” – Maaseudun Tulevaisuus

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.