Pöljät hirvet säikäyttelivät autoilijoita taas moottoritien kupeessa

Siilinjärvellä moottoritien liittymän lähelle pyörimään jääneet hirvet nähtiin tien varrella taas perjantaina.

Kasurilan – Räimän kohdalla moottoritien varrella on etenkin useina iltoina ja öinä nähty hirviä.

Moottoritiellä on 120 kilometrin tuntinopeusrajoitus, joten eläinten mahdollinen pääseminen ajoradalle on erittäin vaarallista.

Kuopion ja Siilinjärven välinen moottoritie on Itä-Suomen vilkasliikenteisimpiä tieosuuksia.

Moottoritien reunassa kulkee riista-aita, mutta siinä on aukkoja esimerkiksi liittymien kohdalla. Hirviä on nähty juuri lähellä Kasurilaan – Pikku-Miettilään vievää liittymää.

Poliisi neuvottelee asiasta riistanhoitoyhdistyksen kanssa, voivatko metsästäjät turvallisesti lopettaa juuri tiealueen vieressä liikkuneet eläimet. Tiealueella ampuminen ei ole turvallista.

Toisaalta laajemmin Räimän metsissä hirvien ampuminen ei auta, vaan metsästäjien pitäisi saada ammuttua juuri ne eläimet, joiden tavaksi on tullut tulla liittymäalueelle.

Ely-keskus, Siilinjärven kunta ja Kuopion kaupunki ovat yhdessä hakanneet moottoritien varren pusikoita, jotta hirville ei olisi suojaisaa pusikkoa tien varressa.

Aiemmin Kuopion Vehmasmäen kohdalla nuoria hirviä jäi asustelemaan riista-aidan väärälle puolelle moottoritien varteen, kun paikalla oli reikä riista-aidassa ja tien penkalla suojaisia, rauhallisia pusikoita, joihin hirvet jäivät syömään tuoreita nuoria puita.

Poliisi joutui ampumaan osan hirvistä ja kaupunki leikkautti puskat alas ennen kuin ongelma saatiin loppumaan.

Alkukesä on yleensä vilkkainta aikaa hirvien törttöilyissä, kun nuoret hirvet lähtivät omilleen. Tänä kesänä hirviä on nähty tiealueella paljon vielä heinäkuussakin useilla paikoilla Savossa.

Lähde: Pöljät hirvet säikäyttelivät autoilijoita taas moottoritien kupeessa – Savon Sanomat

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.