Neuvostoliiton sotahirvet oli alunperin aprillipila

Venäläinen sotamuseo kertoo 1 500 sotahirvestä, jotka kävivät raivokkaasti suomalaisten kimppuun.

Juttu oli alunperin aprillipila.

Viime vuonna avatussa Huuhkanmäen sotahistoriallisessa museossa Venäjällä ei ollut aikaisemmin käynyt kovinkaan paljon vierailijoita, museo sijaitsee neljän kilometrin päässä Lahdenpohjan kaupungista.

Suomen armeijan vanhassa Huuhanmäen kasarmissa oli alun perin vuosina 1933–1940 Viipurin rykmentti, paikka sijaitsee vain parikymmentä kilometriä Suomen nykyisestä rajasta.

Mutta nyt kun suomalaismedia on kirjoittanut kallion sisään rakennetusta museosta, kävijämäärä on kasvanut huomattavasti.

Ensin museon erikoisesta sotahistoriallisesta paljastuksesta raportoi Yle, sitten Iltalehti.

Huuhkanmäen sotahistoriallinen museo kertoo suomalaisen sotahistorian sijaan venäläisten erikoisoperaatiosta – venäläisten talvisodan alla kouluttamista sotahirvistä!

Vuosina 1932–1937 Volossovan piirin erikoiseläintarha numero 3 olisi sadan työntekijänsä voimin onnistunut kouluttamaan sotaan valmistautuvalle Neuvostoliitolle jopa 1 500 sotahirveä.

Hirvet kesytettiin ja ne opetettiin erottamaan suomen kieli, jonka hirvet tunnistivat jopa kilometrin päästä. Samoin hirvet totutettiin laukausten ääniin.

Ratsuväki harjoitteli jo ratsastamista hirvillä, jotka soveltuivat metsässä kulkemiseen paremmin kuin hevoset.

Talvisodassa hirviä olisi käytetty taisteluissa, ja ”monien venäläisten lähteiden mukaan neuvostoliittolaiset kestivät sodan alun juurikin hirvien ansiosta”.

Kyseessä on seitsemän vuotta sitten julkaistun Popular Mechanicsin artikkeli, johon museon tiedot sekä Ylen ja Iltalehden artikkelit perustuvat. Artikkelin lopussa paljastetaan, että kyseessä on huhtikuun numerossa ollut aprillipila.

Lähde: Neuvostoliiton sotahirvet paljastuivat uutisankaksi – kuva onkin photoshopattu! – Päivän Lehti

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.