Mies uhkasi ampua tyttöystävänsä – Talossa oleva puheohjattava virtuaaliavustin hälytti poliisiyksiköt paikalle

Amazon Alexa ja Google Home ovat sellaisia kavereita, joiden kuullen ei ihan kaikkea kannata ääneen sanoa.

ABC News -sivusto kertoo Yhdysvalloissa, New Mexicon osavaltiossa sattuneesta tapauksesta, jossa kodin virtuaaliavustin pelasti päivän.

Välikohtaus sai alkunsa ilmeisesti viikko sitten sunnuntaina Albuquerquen kaupungin laitamilla. Syytetty Eduardo Barros oli tyttöystävänsä ja tämän pienen lapsen kanssa vahtimassa ystävänsä taloa.

Poliisiraportin mukaan kaksikko ajautui sanaharkkaan, joka kiehui nopeasti pisteeseen, jossa Barros veti esiin käsiaseen ja uhkasi tappaa tyttöystävänsä.

Barrosin kannalta kohtalokkaaksi osoittautui tyttöystävälleen osoitettu kysymys: ”Soititko poliisit?”

Talossa oleva kotiteatterijärjestelmään kytketty älyavustin nimittäin tulkitsi kysymyksen käskyksi ja yhdisti paikalliseen poliisilaitokseen.

Paikalle saapui nopeasti kriisineuvotteluryhmä ja swat-yksikkö, jotka onnistuivat purkamaan välikohtauksen ilman henkilövahinkoja.

Viranomaisten mukaan älylaitteella saattoi olla merkittävä rooli ihmishengen pelastamisessa.

”Älylaitteen odottamaton käyttäytyminen saattoi pelastaa ihmishengen tässä tapauksessa”, toteaa Bernalillon piirikunnan sheriffi Manuel Gonzales III.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä älylaite on ollut kyseessä. Barrosin jatko sen sijaan on selvillä. Häntä syytetään muun muassa laittoman aseen hallussapidosta, pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta.

Lähde: Mies uhkasi ampua tyttöystävänsä – Puheohjattava virtuaaliavustin hälytti poliisit ja pelasti päivän – Tekniikanmaailma.fi

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.