KSML: Metsäpalojen tähystyslennoilla on pulaa lentäjistä

Pohjois-Suomen avin hallinnoimia metsäpalojen tähystyslentoja lennetään koko maassa yhteensä 26 lentoreitillä.

Metsäpalojen tähystyslentoja hoitavilla lentokerhoilla on ympäri Suomen pulaa koulutetusta miehistöstä, kertoo Keskisuomalainen. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (avi) pelastusylitarkastaja Pentti Kurttilan mukaan lentäjistä on monin paikoin pulaa.

”Viimeisen kahden–kolmen vuoden aikana on ollut puhetta siitä, että lentokerhojen jäsenistö ukkoutuu, ja uusia lentäjiä on vaikea saada.

Tänä keväänä kävi ensimmäisen kerran niin, että yksi kerho joutui luopumaan toiminnasta, koska lentäjiä ei ollut tarpeeksi”, Kurttila kertoo.

Jotta kerho voi saada palolennot hoidettavakseen, tarvitaan vapaaehtoisia lentäjiä listalle Kurttilan mukaan neljä ja tähystäjiä kymmenen.

”Jouduimme pudottamaan lentäjien minimivaatimuksen aiemmasta kuudesta neljään, koska kuuden lentäjän saaminen rinkiin voi tuottaa vaikeuksia”, Kurttila kertoo lehdelle.

Pohjois-Suomen avin hallinnoimia metsäpalojen tähystyslentoja lennetään koko maassa yhteensä 26 lentoreitillä. Lentoja suorittavat avin kanssa sopimuksen solmineet lentokerhot tai yritykset.

Kurttilan mukaan maastopaloja ollut tänä vuonna koko maassa hämmästyttävän paljon.

Koko viime vuoden aikana Suomessa oli 2  000 maastopaloa, ja tämän vuoden puolella paloja on ehtinyt kertyä jo nyt 1  700.

Lähde: KSML: Metsäpalojen tähystyslennoilla on pulaa lentäjistä – Maaseudun Tulevaisuus

Mainokset
Kategoria(t): Metsänhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.