Kesä on savustamisen parasta aikaa

Kalan jalostaminen. Ikivanha ja aromikas ruoanvalmistustapa kiehtoo kesällä.

Innostus kalan savustaminen kotona tai mökillä herää viimeistään silloin, kun lomalainen saa kesän ensimmäisen kunnon kalansaaliin. Varoitus on paikallaan; savustusharrastus vie helposti mukanaan.

Intohimo savustukseen ilmenee hyvin Facebookin Savustajat-ryhmässä, jossa iso joukko aiheesta kiinnostuneita suomalaisia jakaa vinkkejä ja kyselee neuvoja.

Kalaa savustetaan yleisimmin kuumamenetelmällä. Tapoja on yhtä monta kuin savustajia. Tärkeää on huomioida kalan laji ja koko, savustuslämpötila, savua tuottava puu, kosteus, valmistusaika ja suolaus.

Yksinkertaisimmillaan savustamiseen tarvitaan savustuspussi tai savustuspuruilla ryyditetty pallogrilli. Seuraava askel on kymppejä maksava halpakaupan sähkösavustin tai nuotiolle aseteltava teräslaatikko.

Oman savustimen voi rakentaa vanhasta liedestä, muuripadasta tai peltipöntöstä. Vain mielikuvitus on rajana, kun päättää tehdä oman saaristolaismallisen savustusuunin. Hienoja esimerkkejä löytyy kirjoista ja keskustelupalstoilta.

Ketjumyymälät ja verkkokaupat myyvät savustimia leveällä hintahaitarilla.

Lähde: Kesä on savustamisen parasta aikaa | Kauppalehti

Advertisements
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s