Nuoret ja metsästysseurat

Nuoret metsästäjät katoavat metsästysseuroista.

Olisiko tähän mahdollista vaikuttaa?

Jokaisella metsästysseuralla on omat perinteet, joita on syytä aina kunnioittaa. Metsällä nuotion ääressä syntyvät yleensä parhaimmat keskustelut. Hirvipeijaisissa on hyvä tilaisuus katsoa ympärille, onko lapsia ja nuoria paikalla.

Jotkut metsästysseurat näyttävät hyvää esimerkkiä, että kaikki kunnassa asuvat metsästäjät pääsevät jäseniksi. Näin toimitaan yhden pitäjän kokoisessa metsästysseurassa.

Joidenkin metsästysseurojen säännöt joustavat niin, että kesämökkiläiset otetaan jäseneksi tai heille annetaan metsästyslupia seuran maille. Myös sivukylällä asuva maaton metsästäjä usein otetaan metsästysseuraan.

Valitettavasti aikaisemmat keinot eivät aina ratkaise metsästysseurojen ongelmia ukkoontumisen suhteen.

Metsästysseurat ovat perinteisesti ottaneet jäsenet maanomistuksen perusteella.

Voisiko metsästysseuroissa harkita, että joka vuosi otettaisiin yksi nuori perinteisten perussääntöjen ulkopuolelta? Useat avarakatseiset seurat ovat sitä jo kokeilleet.

Nuorille voisi antaa työsaraksi esimerkiksi seuran kotisivujen tekoa ja päivittämistä. Nuorelle voisi asettaa koejäsenyyden perusteeksi myös riistakolmion laskennan suorittamisen ja materiaalin lähettämisen sähköisenä eteenpäin.

Ei pidä myöskään unohtaa keski-ikäisiä, jotka aloittavat metsästyksen aikuisiällä ilman periytyvää harrastustaustaa. Heidän aktiivisuutta ja osaamista ei kannattaisi sivuuttaa.

Pienriistanmetsästyksen kautta nuoret tulevat hirvenmetsästäjien harvenevan joukon tueksi. Pystykorva- ja seisojakoirien omistajat voisivat tehdä aloitteita metsästysseuroille ja tuoda nuoria mukaan aktiivitoimintaan.

Nuori usein aristelee metsästysseuraan menoa, jos hän on ainoa nuori joukossa. Kun isot ikäpolvet jäävät pois metsästysseurojen aktiivitoiminnasta, olemme haastavan tilanteen edessä. Automaattisesti periytyvä metsästysharrastus ja maanomistus eivät ole itsestäänselvyys metsästysseurojen toiminnan jatkumiseen.

Nuoret ja metsästysseurat | Forum24 Oulu.

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.