Nämä Lappeenrannan kaupungin ”työntekijät” eivät vietä kesälomaa – Mehiläiset yhdistävät Lappeenrannan kaupungintaloa ja Yhdysvaltain Valkoista taloa

Mitä yhteistä on Yhdysvaltain Valkoisella talolla ja Lappeenrannan kaupungintalolla? Molemmissa on tuotettu omaa hunajaa.

Mehiläiset pörräävät jälleen tänä kesänä Lappeenrannan kaupungintalon neljännen kerroksen parvekkeella. Kevään ajan jatkunut kaupungintalon edustatorin remontin jylinä ei ole niitä säikäyttänyt, vaan ne lentelevät ahkerina kesäkuun auringonpaisteessa.

Mehiläistarhaaja Jouko Kolhonen, joka toi idean omasta hunajasta Lappeenrannan kaupungintalolle, vakuuttaa, että pieniä työläisiä ei betoniporien jyrinä haittaa.

Lappeenranta on harvinainen kaupunki, että vieraille lahjaksi annettava hunaja valmistuu kaupungin omassa rakennuksessa. Näin on ollut useana kesänä ja on varmasti jatkossakin. Mehiläisten kanssa ei ole tarvinnut aloittaa yt-neuvotteluja.

Mehiläispesä on Lappeenrannan kaupungin markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahmanin ikkunan takana. Ongelmia mehiläisistä ei ole tullut.

Hunajan erikoinen toffeen maku tulee sankarihautausmaan kukista, hän kertoo.

Mehiläistarhaajille kylmä kevät on tuonut lisätöitä.

Mehiläiset eivät ole päässeet hakemaan evästä luonnosta.

Ensimmäistä kertaa jouduimme antamaan mehiläisille lisäravintoa, mehiläistarhaaja Jouko Kolhonen kertoo. Lisäravinto oli 60-prosenttista sokeriliuosta.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kesän hunajasadosta olisi tulossa tavallista heikompi. Itse asiassa vielä ei lainkaan pysty sanomaan, millainen kauden sadosta on tulossa.

Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden, hän muistuttaa.

Lähde: Mehiläiset yhdistävät Lappeenrannan kaupungintaloa ja Yhdysvaltain Valkoista taloa | Lappeenrannan Uutiset

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.