Merikotkapariskunta pani voimajohtosuunnitelmat uusiksi – saaristoalueella rakennetaan luonnon ehdoilla

Enää ei eläinten tarvitse välttämättä siirtyä voimalinjojen tieltä. Nykyään linjat väistävät eläimiä ja linnuille tehdään jopa oma orsi voimatolpan nokkaan.

Vaasan Gerbyn ja Mustasaaren Alskatin välillä on meneillään noin puolen vuoden mittainen voimajohtotyö, jota tehdään entistä tarkemmin luonnon ehdoilla.

Muuttuvat luonto-olosuhteet ovat jo laittaneet huhtikuussa alkaneen työn muutamaankin kertaan uusiksi.

Meillä oli tiedossa heti aluksi merikotkan pesintä tässä johtoreitin läheisyydessä ja se otettiinkin alkuun huomioon reitin suunnittelussa.

Mutta sitten kun johtotöitä oltiin jo aloittamassa, tämä merikotkapariskunta päättikin muuttaa aivan tähän johtoreitille ja se taas laittoi jo kertaalleen suunnitellut muutokset taas uusiksi.

Lintuorsi voimajohtopylvään huipulle

Tämä onkin sellainen ratkaisu että tietääksemme Suomessa sitä ei ole edes ennen kokeiltu.

Voimajohtopylvään korkeimmassa kohdassa sijaitsevaan niinsanottuun ukkospukkiin asennetaan linnuille oma metallinen leveä orsi, jonka päältä sitten merikotkat ja mahdolliset muutkin linnut voivat tähystää ja oleilla turvallisesti.

Orsien lisäksi johtoihin tulee jo aiemmin hyväksi havaittuja ja yleisempiä havainnemerkkipalloja, joilla pyritään suojelemaan lintuja törmäyksilt.

Lähde: Merikotkapariskunta pani voimajohtosuunnitelmat uusiksi – saaristoalueella rakennetaan luonnon ehdoilla | Yle Uutiset | yle.fi

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.