Poliisi muistuttaa: On pesintäaika, lemmikit hihnaan

Luonnoneläimillä on parhaillaan lisääntymis- ja pesimisaika. Poliisi muistuttaa tiedotteellaan, että nyt on erityisen tärkeää pitää lemmikkieläimet kiinni ja poissa häiritsemästä.

Irrallaan luonnossa juokseva koira tai kissa voi hetkessä tuhota linnunpesän tai poikueen tai vahingoittaa nisäkkään poikasia, todetaan tiedotteessa.

Metsästyslain mukaan koiranomistajien on pidettävä lemmikkinsä kytkettynä 1.3–19.8. Ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa koiraa ei saa pitää irti myöskään tuon ajanjakson ulkopuolella.

Koira on pidettävä kytkettynä taajamissa, ja sitä voi pitää vapaana vain koirapuistoissa, koirien harjoituspaikoissa sekä suljetulla piha-alueella.

Kiinnipitopakko ei koske alle viiden kuukauden ikäistä pentua eikä virantoimituksessa olevaa valtion koiraa, vartijan koiraa, koulutettua pelastuskoiraa, liikuntavammaisen avustajakoiraa tai näkövammaisen opaskoiraa silloin kun niitä käytetään työtehtävissään.

Järjestyslaki kieltää ulkoiluttamasta koiria yleisillä uimarannoilla, toreilla toriaikana, leikkipaikoilla tai urheilukentillä.

Lähde: Poliisi muistuttaa: On pesintäaika, lemmikit hihnaan | SSS.fi

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.