Metsällä puhutaan, muttei puhuta – metsästyskaveri voi pelastaa henkesi

Metsästäjiä koulutetaan kohtaamaan masentunut kanssakulkija, ottamaan murheen aihe puheeksi ja sitä kautta auttamaan. Metsäkavereita koulutetaan hyviksi mehtäkavereiksi pian Kainuun ulkopuolellakin.

Kainuulainen kulttuuri näkyy puhumattomuudessa. Elämäntapa ja -muoto näkyy siinä miten puhutaan. Väitöskirjani aikaan, vuonna 2008 oli paljon keikkalääkäreitä, heille saattoi olla vaikea puhua ja tuoda asioita esiin, kainuulaisen miehen terveyskäyttäytymisestä väitöksensä tehnyt Oikarinen miettii.

Jo vuonna 2012 koulutuksen kiinnostavuus yllätti hankkeen toimijatkin. Ensimmäiseen ryhmään ilmoittautui Suomussalmella jopa 30 metsästäjää. Muutaman vuoden jälkeen vaikuttaisi siltä, että kainuulainen keksintö leviää ympäri Suomen.

– Kokemukset ovat olleet sen verran myönteisiä, että toimintaa kannattaa jatkaa. Toiminta laajenee, tarkoituksena on ottaa haltuun kerran vuodessa uusi paikkakunta. Olemme viemässä tätä valtakunnalliseksi. Ensiksi tulevat Pohjois- ja Itä-Suomi, sitten laajennamme edelleen.

Metsällä puhutaan, muttei puhuta – metsästyskaveri voi pelastaa henkesi | Yle Uutiset | yle.fi.

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.