Mitä eroa on lohella ja kirjolohella?

Lohikala on suomalaisille erittäin tuttu. Mutta mikä erottaa lohen ja kirjolohen toisistaan?

Lohi ja kirjolohi ovat hämmentävän paljon samankaltaisia, mutta itse asiassa ne ovat kokonaan kaksi eri kalalajia, vaikka samannäköisiä ovatkin.

Merilohi on kotoisin Atlantilta, kun taas kirjolohi on alun perin Tyyneltämereltä.

Kirjolohen ja merilohen silmiinpistävin ero on kalojen koossa: Merilohi on huomattavasti isompi kuin kirjolohi. Se johtuu kasvuolosuhteista. Norjassa lohi kasvaa lähes 12 kuukautta, kun Suomessa kirjolohen kasvuaikaa on 5-6 kuukautta.

Merilohi on myös rasvaisempaa kuin kirjolohi. Sen toki maistaa kalasta, mutta rasvan määrä vaikuttaa myös kalan käsiteltävyyteen.

Kirjolohi on kiinteälihaisempaa, joten sitä pystyy leikkaamaan kypsänäkin.

Lohi on tuontikala, kun taas kirjolohi on useimmiten kotimaista alkuperää. Kotimainen kirjolohi on päässyt WWF:n Kuluttajan kalaoppaan vihreälle listalle.

Käytännössä lähes kaikki Suomessa myytävä lohi on kasvatettua – erään arvion mukaan jopa 99 prosenttia.

Villinä kasvaneen lohen erottaa sen kalliimmasta hinnasta ja vaaleammansävyisestä lihasta.

Lähde: Tiedätkö mitä eroa on lohella ja kirjolohella? | Pippuri.fi | Iltalehti.fi

Advertisements
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s