”Tulisiko nyt suurten lohien kesä” – Tornionjoen kalastuskausi alkoi, mutta nousu ei vielä

Tornionjoen vapakalastuskauden alkaessa lohennousu ei vielä ole päässyt kunnolla käyntiin. Viimevuotisesta ollaan jäljessä paljon, mutta viime kesä olikin Väylällä poikkeuksellinen.

Lohen vapakalastus Tornionjoella on alkanut. Lohta saa kalastaa viikkorauhoitus poislukien kesäkuun 1. päivästä lähtien elokuun loppuun asti.

Luonnonvarakeskuksen mukaan lohennousu ei kuitenkaan ole vielä alkanut. Kaikuluotaimet Tornionjoen Kattilakoskella eivät ole vielä rekisteröineet yhtään nousukasta.

Ruotsin puolen kaikuluotain saatiin paikalleen tiistaina, eli nyt dataa voisi tulla, sanoo Luonnonvarakeskuksen tutkija Ville Vähä.

Nyt on jokivesi vielä tulvakorkeudessa, mikä tarkoittaa sitä, että lohet nousevat Ruotsin puolta.

Simojoen lohitutkan ohi on uinut viisi lohta.

Onko isojen kojamojen vuosi?

Viime kesänä Tornionjoen lohilaskuriin kertyi nousutieto lähes 100 000 lohesta. Hyvä nousukasvuosi oli myös vuonna 2014.

Tänä keväänä lohennousu on selvästi myöhässä viime kesään verrattuna. Toki viime vuonna nousu alkoikin poikkeuksellisen varhain.

Odotan, että tulisiko nyt suurten lohien kesä. Viime kesänä nousi kolmen merivuoden poikasia, jotka ovat siinä 15 kilon molemmin puolin. Nyt voisi tulla niitä neljän merivuoden isoja kaloja, pohtii Vähä.

Lähde: ”Tulisiko nyt suurten lohien kesä” – Tornionjoen kalastuskausi alkoi, mutta nousu ei vielä | Yle Uutiset | yle.fi

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.