Vieraslajit | Erityisen haitallinen vieraslaji vahvistunut Helsingissä – istutukset kannattaa suojata juuri nyt

Kaneja on rakennusviraston kaniseurannan mukaan nyt useissa kaupunginosissa enemmän kuin vuosi sitten. Leudon ja vähälumisen talven uskotaan olevan pääsyy kanikannan kasvuun.

Kanit aiheuttavat vahinkoa puistoissa ja puutarhoissa. Kesäisin kaneille maistuu lähes kaikki puutarhan antimet, ja talvisin ne järsivät pensaiden ja puiden tyviä kuorettomiksi.

Ne syövät myös juuria, neulasia, silmuja ja oksien päitä. Kanit voivat tuhota myös puiden juuria ja aiheuttaa vahinkoa rakennusten perustuksille.

Istutukset ja rakennusten alustat kannattaa rakennusviraston mukaan suojata esimerkiksi metalliverkolla ennen talvea. Verkon, esimerkiksi pienisilmäisen minkkiverkon, tulee yltää metrin korkeuteen.

Kanien määrä on kasvanut erityisesti kantakaupungin eteläosassa, Lauttasaaressa, Töölössä, Alppiharjussa, Kalliossa, Laaksossa, Munkkiniemessä, Pitäjänmäessä, Haagassa, Konalassa, Toukolassa ja Herttoniemessä.

Helsingin vieraslajilinjauksessa villikani on luokiteltu erityisen haitalliseksi vieraslajiksi.

Kanin pyyntiä säätelee metsästyslaki. Kanijahtiin lähtevällä pitää olla voimassa oleva metsästyskortti sekä maanomistajan lupa.

Lähde: Citykanit ovat vahvistaneet rivejään Helsingissä – istutukset kannattaa suojata juuri nyt – citykani – Kaupunki – Helsingin Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.