Hollolassa illalla useita havaintoja karhusta – Essi Tuovola kuvasi videon pihallaan kävelleestä karhusta 

Hollolan Hedelmätarhan alueella asuva Essi Tuovola sattui katsomaan keittiönsä ikkunasta iltakahdeksan aikaan ja yllättyi: pihalla käveli karhu.

Pieni kauhistus tuli. Ei se ehkä mieluisin lemmikki pihalle ole, Tuovola toteaa.

Tuovola on asunut uudella asuinalueella vasta puoli vuotta. Lähellä on paljon asutusta, mutta takapihalla on metsä. Tuovola ei usko, että häntä jatkossa pelottaa kävellä alueella. Ei, vaikka hänellä on pari pientä koiraa.

Pitää vain katsoa, ettei mistään tule tuollaista nelijalkaista isoa eläintä, hän naurahtaa.

Tuovola toimi nopeasti nähtyään karhun. Hän haki kännykkänsä ja alkoi kuvata. Karhu oli juuri poistumassa pihalta, ja Tuovola ilmoitti havainnostaan poliisille.

Karhu liikkui Vanhatalon ja Soramäen alueella

Tuovola ei ollut ainoa, joka illan aikana karhun näki. Poliisin mukaan Hollolan Vanhatalon ja Soramäen alueelta on tullut illan aikana useita havaintoja karhusta. Poliisi onkin lähettänyt alueelle vaaratiedotteen.

Aamulla karhu liikkui havaintojen mukaan Hollolan Okeroisissa ja Nostavan ja Herralan rajalla. Karhu nähtiin muun muassa asuintalon pihalla Tikkakalliossa.

Maanantaina havaintoja karhusta tuli Kärkölästä.

Karhu oli nähty ainakin Metsä-Marttilassa. Poliisi pitää todennäköisenä, että kyseessä on sama karhu, vaikka varmaa tietoa asiasta ei ole.

Poliisin mukaan muun muassa Hollolan ja Kärkölän seuduilla on nähty aiempinakin keväinä alueen kautta kulkeneita karhuja.

Lähde: Hollolalainen Essi Tuovola kuvasi videon pihallaan kävelleestä karhusta – karhusta illalla useita havaintoja Hollolassa – ESS.fi

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.