Suomi on mönkijämaa

Suomen teillä, pelloilla ja metsissä kurvailee jo 100 000 mönkijää. Ja lisää on luvassa.

Merkkien ja mallien kirjo on kattava, mutta tämän vuoden tilastojen mukaan asiakkaita kiinnostavat erityisesti traktorimönkijät, joiden rekisteröintien kerrotaan olevan jopa 29 prosentin kasvussa.

Traktorimönkijöiden suosio perustuu hyötykäyttöön ja siihen, että niillä saa ajaa myös tiellä. Ajokorttivaatimuksena on vähintään 15 vuoden ikä ja T-ajokortti, jonka hankkiminen on edullista ja vaivatonta. Lisäksi mönkijän omistaminen on esimerkiksi henkilöautoon verrattuna varsin taloudellista, sillä vakuutusmaksut ovat pienet ja katsastuskuluja ei ole. Yrittäjät voivat myös saada hankinnasta veroetuja.

Suomessa tilaa ja tarvetta

Mönkijöiden suosion Suomessa selittää maahantuojan mukaan muun muassa se, että on maita ja metsiä missä ajella. Suomessa on yli 300 000 metsänomistajaa, yli 60 000 maatilaa ja noin 500 000 kesämökkiä. Lisäksi Suomessa on 120 000 kilometriä rakennettuja metsäautoteitä, mikä osaltaan lisää mönkijöiden käyttömahdollisuuksia.

Myös ammattikäyttäjät ovat huomanneet mönkijöiden monikäyttöisyyden. Esimerkiksi puolustusvoimat, sähköyhtiöt, pelastuslaitokset, urakointifirmat, maa- ja metsätilat, kiinteistöhuollotsafariyritykset ja monet muut ovat saaneet mönkijöistä käyttökelpoisen työkalun.

Lähde: Maahantuoja riemuitsee – Suomi on mönkijämaa

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.