Seilin kävijämäärä halutaan kolminkertaistaa

Historiallisessa Seilin saaressa on edessä muutoksientäyteinen kesä. Kaikki sai alkunsa Turun yliopiston ja Skärgårdskompanietin välisestä vuoden alussa solmitusta vuokrasopimuksesta, jossa yliopisto luovutti kymmenkunta rakennusta Skärgårdskompanietin käyttöön.

Vuokrattuihin tiloihin avataan ravintola- ja kahvilapalveluita sekä mukavuuspalveluita.

Turun yliopisto ja Skärgårdskompaniet toimivat Seilissä yhteistyössä. Saarelle saapuva matkailutoiminta tuo esille yliopiston tutkimustoimintaa ja Skärgårdskompaniet tuottaa yliopistolle peruspalveluita yleisön palvelemisen ohessa muun muassa henkilökuntaruokailujen ja siivouksien muodossa.

Yhteistyö yliopiston kanssa on se, että Seili tuo enemmän esille tämän yliopiston tutkimustoiminnan. Se on yksi asia, kertoo Skärgårdskompanietin toimitusjohtaja Herrick Ramberg.

Päärakennuksen, jossa kahvila-ravintola tulee olemaan, sisäpihalla tulee yliopisto toimimaan samanaikaisesti omissa tiloissaan. Talo on näin jaettu yhteiskäyttöön.

Rambergin mukaan Seilin laiturirajoitteita poistetaan ja omalla veneellä vierailua helpotetaan.

Vierailevia veneitä on aiemmin keskitetty käyntilaiturina toimineelle Kirkkolaiturille. Nyt Asemalaiturista tulee ensisijainen käynti- ja vierailulaituri. Postilaituriin, johon yhteisalus liikennöi, voidaan ottaa osaksi päiväkävijöitä.

Saarella on vuosittain vieraillut noin 9 000 henkilöä ja sesonki on sijoittunut pitkälti keskikesään. Skärgårdskompanietin tavoitteena on pidentää vierailukautta aloittamalla vieraiden vastaanotto varhain keväällä ja viemällä toimintaa pitkälle syksyyn asti.

Sesongin pidentyessä ja palvelujen lisääntyessä myös kävijämäärät nousevat.

Lähde: Uutiset Turusta | Aamuset | Seilin kävijämäärä halutaan kolminkertaistaa

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.