Amanda, 12, ikuisti golfkentällä jolkotelleen karhun – kyseessä ilmeisesti myös Espoossa nähty kontio

Siuntiossa Pickala Golfin kentällä jolkotteli maanantai-iltana karhu. Kentän laidalla asuva 12-vuotias Amanda ikuisti karhun seikkailusta videon, jossa mesikämmen rientää golfkentän halki.

Karhu ehti pyöriä kentän laitamilla muutaman päivän ajan.

Golfin pelaajiin eläimen vierailu ei sen sijaan Pickala Golfin toimitusjohtaja Sanna Haaviston mukaan vaikuttanut.

Pelaajien keskuudessa karhu ei aiheuttanut pelkoa. Onhan täällä metsän siimeksessä nähty muitakin eläimiä, Haavisto naurahtaa.

Forest-kenttä suljettiin kuitenkin eilen iltapäivällä siksi aikaa, kun poliisi ja riistaryhmä tulivat paikalle.

”Ei perusteita lopettamiselle”

Komisario Maria Sainio Länsi-Uudenmaan poliisista vahvistaa, että paikalla kävi sekä poliisi että metsästysseura tarkistamassa tilanteen. Karhu oli kuitenkin jo poistunut paikalta, kun metsästysseura saapui paikalle.

Jos karhu olisi kuitenkin tullut heitä vastaan, olisi karhu ensisijaisesti yritetty karkottaa alueelta.

Ensin kokeillaan karkotusta, jolloin eläin saa signaalin, ettei ole tervetullut. Pickala golfin lähistö on haja-asutusaluetta, eikä karhu ole käyttäytynyt ihmisiä kohtaan uhkaavasti, joten ei ole mitään perusteita, että se pitäisi lopettaa, Sainio perustelee.

Poliisin arvio on, että kyseessä olisi sama yksilö, josta tehtiin runsaasti havaintoja tänä aamuna Espoossa Kehä III:lta Kauklahden liittymän kohdilta.

Metsästäjät valmiina virka-apuun

Etelä-Siuntion metsästysseuran metsästyspäällikkö Kim Karlsson sen sijaan epäilee, että alueella liikuskelisi toinenkin karhu.

Vaikea kuvitella, että Espoossa nähty karhu olisi sama kuin täällä ollut.

Meillä on jo niin paljon havaintoja, että olettaisin, että siellä olisi kaksi karhua. Tämä on kuitenkin vain minun oma olettamukseni, Karlsson huomauttaa.

Lähde: Amanda, 12, ikuisti golfkentällä jolkotelleen karhun – kyseessä ilmeisesti myös Espoossa nähty kontio – Kotimaa – Uutiset – MTV.fi

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.